Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

King Kong

King Kong

60% / 1 szerkesztő
80% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. december 14.
Magyarországi premier: 2005. december 15.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 16.

Ann Darrow, a küszködő varieté-színésznő (Naomi Watts) végre munkát talál magának a gazdasági válság sújtotta New Yorkban. Akkor ragyog rá a szerencse, amikor találkozik Carl Denhammel (Jack Black), a nagydumás kalandor rendezővel, aki foggal-körömmel küszködik azért, hogy nevet szerezzen magának a filmiparban.

A rendezőn kívül a melankolikus Jack Driscoll New York-i színműíróval (Adrien Brody), a díváskodó férfi sztárral (Kyle Chandler), valamint egy kis filmes stábbal vág neki Ann a baljós hajóútnak, hogy elkészítsék az évszázad filmjét a távoli Koponya-szigeten, ahol a legendák szerint egy óriásmajom is él…

A háromszoros Oscar-díj nyertes rendező, Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-trilógia) nagy fába vágta a fejszét, ám ezt a fát hihetetlenül élvezi! Bevallása szerint a King Kong hatására lépett filmes pályára, ezért egyértelmű volt, hogy ha valaha is kellő hírnevet és tőkét szerez, a maga módján hajt fejet gyerekkora legkedvesebb alkotása előtt.

A remake forgatókönyvét a korábbi Jackson-tradíciókhoz híven hárman: felesége, Fran Walsh, közös barátjuk, Phillipa Boyens és maga Jackson írta Merian C. Cooper és Edgar Wallace története alapján, melyet Cooper és Ernest B. Schoesdack 1938-ban az RKO Pictures[/b] produkciójában vászonra is vittek. A filmet a National Film Registry of the United States Library of Congress - mint nemzeti örökséget - beválasztotta minden idők 100 Legjobb Filmje[/b] közé. Jackson saját verziója elkészítésekor kizárólag az alapműre támaszkodott; nem vette figyelembe az 1976-os Jessica Lange[/b] és Jeff Bridges[/b] főszereplésével készült, a talán mai napig leghíresebb Kong-újrát.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee

Rendezte:
Peter Jackson

Forgatókönyv:
Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens

Operatőr:
Andrew Lesnie

Vágó:
Jamie Selkirk

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Kyle Chandler, Evan Parke, Lobo Chan, Jamie Bell, John Sumner, Craig Hall, Geraldine Brophy, Will Wallace, Joe Folau, Ray Woolf, John Clarke, Joe Folau, Will Wallace, Pip Mushin, Jed Brophy, Jason Whyte

Műfaj:
kaland, dráma, akció

Játékidő:
187 perc

Ország:
USA, Új-Zéland

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2005. december 13.

"Bárki is ül majd be a King Kongra, nem hinném, hogy csalódhat. Kiszolgál mindent: szemet, fület, szívet. Ahelyett, hogy fölösleges számítógépanimációkkal felturbózná az eredetit, teljesebbé, hihetőbbé és élvezhetőbb teszi azt. "
bővebben

További kritikáink

2005. december 23.Hannibal kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek