Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kínai lány

She, a Chinese

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. augusztus 14., Locarnói Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2010. április 29.

Mei (Lu Huang), a fiatal kínai lány élete unalmasan telik kis szülőfalujában, ezért elhatározza, hogy a közeli Chongqing városába költözik. Ám az élet korántsem könnyű: szinte rögtön kizsigerelik, amikor egy ruhagyárban kezd dolgozni, majd egy fodrászszalonban helyezkedik el. Ott ismerkedik meg és szeret bele Spikey-ba (Wei Yi Bo), a helyi maffia bérgyilkosába. A brutális férfi azonban csak egy újabb rovátkának tekinti őt az ágyában megforduló nők sorában.

Egy este Spikey vérrel borítva jön haza, és végül Mei lábai előtt hal meg. A lány több köteg bankjegyet fedez fel a matrac alatt, majd Londonba utazik, ahol lehetősége adódik feleségül menni a 70 éves Mr. Hunt-hoz (Geoffrey Hutchings). Új férjének csendes otthonában aztán egy teljesen új élet kezdődik a számára. De vajon erre vágyott-e, megelégszik-e Mei a napi rutinnal?

Xiaolu Guo fimjében a fiatal Mei-nek az ígéretes jövő felé vezető úton rengeteg kihívással kell szembenéznie. A Kínai lány számtalan természeti elemet használ fel főhőse érzelmeinek kifejezésére (fullasztó meleg, egy kacsa halála, egy kutya farkaséhsége). A film kiválóan mutatja be a 21. századi kultúrák vegyülését: az emberek, az életmódok, a fogyasztási cikkek és a zene minden határon való átlépését. S bár ezek a vegyes nemzeti sajátosságok bizony káoszt hoznak Mei életébe, azonban végül rájön arra, hogy történjék bármi, az embernek követnie kell az álmait.

Díjak és jelölések:
- Hamburgi Filmfesztivál (2009): a forgatókönyv díja Xiaolu Guo-nak
- Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál (2009): Arany Leopárd-díj Xiaolu Guo-nak

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Xiaolu Guo

Forgatókönyv:
Xiaolu Guo

Operatőr:
Zillah Bowes

Vágó:
Andrew Bird

Zene:
John Parish

Szereplők:
Lu Huang, Wei Yi Bo, Geoffrey Hutchings, Chris Ryman, Hsinyi Liu

Műfaj:
dráma

Játékidő:
98 perc

Ország:
Anglia, Franciaország, Németország

Gyártó:
UK Film Council, Film4, Fonds Sud Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek