Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kiadatás

Rendition

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. október 19.
Magyarországi premier: 2007. november 1.

A CIA útjai kiszámíthatatlanok. Egy Dél-Afrikából Washingtonba utazó egyiptomi férfi eltűnik a repülőgépről. Amerikai felesége (Reese Witherspoon) nem hajlandó belenyugodni a megmagyarázhatatlannak tűnő esetbe és az Egyesült Államokba utazik. Nyomozni kezd. Tilos területre téved.

A CIA egyik elemzője (Jake Gyllenhaal) valahol az országhatáron túl, egy titkos börtönben egy frissel elfogott terroristagyanús férfi vallatására készül. Ám gyanakodni kezd, hogy legújabb feladata nem azt a célt szolgálja, amiért eredetileg dolgozni kezdett. Ha most résen áll, talán ezrek életét mentheti meg, és talán segíthet egy ártatlan férfin.

Nyomozni kezd. Tilos területre téved. Egy profi ügynök és egy naiv civil együtt keveredik bele élete legfélelmetesebb kalandjába: együtt akarnak megoldani egy rejtélyt, és együtt próbálnak élve kijutni a tilos területről.

Gavin Hood (az Oscar-díjas dél-afrikai Tsotsi rendezője) első amerikai filmjében nem akármilyen szereposztással dolgozhatott.

Rendezte:
Gavin Hood

Forgatókönyv:
Kelley Sane

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
Megan Gill

Zene:
Paul Hepker

Szereplők:
Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin, Meryl Streep, J.K. Simmons, Bob Gunton

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. november 2.

"Furcsa, hogy három ilyen kiváló színésszel hogy mehet ennyire félre egy film. Lehet, hogy már minden bírálatot hallottunk a Bush-éráról, és Amerika háborús, vagy terrorizmus-elleni bűneiről, túlkapásairól. Lehet, ennyit bírt el a mozivászon, és a nézői birkatürelem. A Kiadatásból hiányzik tehát az a kraft, amitől jó lenne, és iskolapéldáját mutatja annak, hogy milyen lesz a végeredmény, ha három fantasztikus főszereplő által alkotott erődítményt gyufaszálakra építünk egy szakadék fölé, ami ráadásul egy törésvonalon nyugszik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek