Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kétely

Doubt

80% / 5 szerkesztő
78% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. december 12.
Magyarországi premier: 2009. március 19.

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Mullert (Joseph Foster).

Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából.

Bár bizonyítékkal nem rendelkezik, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával, és ez az összecsapás felbomlasztja a közösséget, és visszavonhatatlan következményekkel jár.

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, John Patrick Shanley saját Tony- és Pulitzer-díjas darabját filmesítette meg. A Kétely izgalmas történet az igazság kereséséről és a változás szeléről a morális megbélyegzés korában.

Rendezte:
John Patrick Shanley

Forgatókönyv:
John Patrick Shanley

Operatőr:
Roger Deakins

Vágó:
Dylan Tichenor

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Joseph Foster

Műfaj:
dráma

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Scott Rudin Productions

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2009. március 19.

"A mindig csodálatos Meryl Streep és a zseniális Philip Seymour Hoffman tökéletesen egészíti ki egymást. Aloysius nővér rendkívül ellenszenves, Flynn atya pedig ritka szimpatikus figura, és ez sosem látott módon nehezíti meg a nézői azonosulást: hiába tudjuk, nem az cselekszik helytelenül, akit utálunk, és fordítva; engedünk a látszatnak. Mert túl jól játszanak mindketten ahhoz, hogy más választásunk legyen."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek