Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Két szerető

Two Lovers

70% / 2 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2008. május 19., Cannes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2009. február 13.
Magyarországi premier: 2009. szeptember 3.
Magyarországi DVD premier: 2009. december 3.

A karizmatikus, de problémás Leonard (Joaquin Phoenix) egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe, a brooklyni Brighton Beach elszigetelt világába. Miközben szülei aggódó tekintetének kereszttüzében próbálja összeszedni magát, két nővel is megismerkedik. Michelle (Gwyneth Paltrow), a gyönyörű és rejtélyes szomszéd alaposan felkavarja a férfi körüli állóvizet, az egzotikumot és másságot képviseli Leonard kimért világában. A másikuk Sandra (Vinessa Shaw), egy üzletember bájos és odaadó lánya, aki azon igyekszik, hogy megvásárolja családjának vegytisztító vállalkozását.

Leonardban mély vonzalom ébred Michelle iránt, aki úgy tűnik, viszonozza vonzalmát, ám közben önpusztító viszonya van egy házas férfival. Eközben a család irányából érkező fokozódó nyomás Sandra mellé állítaná Leonardot, amely lehetetlen helyzetet eredményez. A férfinak döntenie kell, hogy a vágy sürgető erejére, vagy a nyugalmat hozó szeretet szavára hallgasson. A háttérben pedig ott a veszély, hogy visszazuhan a szakadékba, amely korábban kis híján a vesztét okozta.

Joaquin Phoenix visszavonulása előtti utolsó filmjének rendezője, James Gray 2008-ban a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma-jelölést kapott.

Rendezte:
James Gray

Forgatókönyv:
James Gray és Ric Menello

Operatőr:
Joaquín Baca-Asay

Vágó:
John Axelrad

Szereplők:
Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini, Elias Koteas

Műfaj:
romantikus, dráma

Játékidő:
110 perc

Ország:
USA

Gyártó:
2929 Productions

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek