Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Két nővér

A Tale of Two Sisters / Janghwa, Hongryeon

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. június 13. - Dél-Korea
Amerikai premier: 2004. december 17.
Magyarországi DVD premier: 2008. április 15.

Két nővér, Su-mi (Su-jeong Lim) és Su-yeon (Geun-yeong Mun) hosszú idő után térnek haza az elhagyatott, vidéki villába. Azonnal világossá válik, hogy valami nincs rendjén, mivel kiderül, hogy a két lány otthonuktól távol elmegyógyászati kezelés alatt állt. Megözvegyült apjuk (Kap-su Kim) közben újranősült, mostohaanyjuk (Jung-ah Yum) pedig féltékeny rájuk, félti és védelmezi a családon belüli pozícióját. Valóban olyan rosszindulatú és torz lelkületű, mint azt a nővérek sejtik? Vagy valami sokkal sötétebb erő munkálkodik a családi fészekben? És vajon a lányok apja miért nem vesz tudomást Su-yeon-ról, miért kezeli úgy, mintha nem is létezne…?

Kim Jee-woon filmje a már sokszor megfilmesített Rózsavirág, vörös lótusz című koreai népmesét veszi alapul, és a kísérteties hangulat mesteri fenntartásával egy hátborzongató lélektani horrort alkot. A Két nővér remekül kiaknázza a helyszínül szolgáló családi ház atmoszféráját; az elegáns, baljós villában a berendezés minden darabjára sötét árnyak borulnak, és szörnyű titkokat sejtetnek. A film azonban mégsem csupán egy egyszerű kísértethistória; az összetett, izgalmas alkotás komoly figyelmet kíván a néző részéről.

A Két nővér-t Magyarországon a Titanic Filmfesztiválon mutatták be.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Kim Ji-woon

Forgatókönyv:
Kim Ji-woon

Operatőr:
Mo-gae Lee

Vágó:
Hyeon-mi Lee

Zene:
Byung-woo Lee

Szereplők:
Su-jeong Lim, Geun-yeong Mun, Kap-su Kim, Jung-ah Yum, Seung-bi Lee

Műfaj:
lélektani horror

Játékidő:
115 perc

Ország:
Dél-Korea

Gyártó:
Masulpiri Films

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2005. november 7.

"Mintha nem lenne elég az a 3 dimenzió, amelyben hatni képesek a szellemek, a múlt és a hasadt személyiség. Nem, még ezt is meg kell fejelni, hogy a néző lába alól teljesen kicsússzon a talaj! Bevallom, én sem értem földet többé a Két nővér története után..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek