Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kész cirkusz!

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 15.

A Kész cirkusz című akció-vígjátékban három lakótelepi gombfoci-fanatikus kezébe kerül egy számzáras retikül. De vajon mi az, ami olyan a fontos a kézitáskában? És miért lohol a nyomában egy kivénhedt focista, a nimfomán feleség, a macsó menedzserasszony, a cukorbajos civilhekus, no meg az agysebésznek korántsem nevezhető bankrabló-trió?

A három lakótelepi gombfocis srácot a már Tesóból ismert fiatal színészhármas, Welker Gábor, Schmied Zoltán és Elek Ferenc alakítja, míg a focista szerepében Scherer Pétert, a feleségében Udvaros Dorottyát, a civilhekuséban Csuja Imrét láthatjuk, Ónodi Eszter pedig élete első gátlástalanul negatív karakterét játszhatja el a menedzsernő bőrébe bújva. Az IQ-csökkent bankrabló-triót Tóth József, Görög László ill. a Família Kft. Lajosaként megismert Nagy Zoltán alakítja, de apróbb szerepekben föltűnik majd Kránitz Lajos és a Moszkva tér Royalját megszemélyesítő Szabó Simon is a filmben.

A Tesó alkotói új filmjüket 2004. júliusában és augusztusában forgatták, javarészt csillaghegyi és békásmegyeri lakóparkos ill. lakótelepi helyszíneken. A filmet először a 2005-ös Magyar Filmszemlén láthattuk.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Dyga Zsombor

Forgatókönyv:
Dyga Zsombor, Lovas Balázs

Operatőr:
Horváth Árpád

Vágó:
Czakó Judit

Zene:
Uptown Fellaz

Szereplők:
Welker Gábor, Schmied Zoltán, Elek Ferenc, Scherer Péter, Udvaros Dorottya, Csuja Imre, Ónodi Eszter, Tóth József, Görög László, Nagy Zoltán, Kránitz Lajos, Szabó Simon

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
80 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Akna Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csanádi Péter kritikája
2005. február 8.

" Szándékos lenyúlások, klisék, innen-onnan összehordott minták, ironizálásba ültetett infantilizmus, hollywoodi idézetek szajkózásai jól megférnek kis hazánk kolorlokáljával. Olykor még hitelesebbnek is érződik, mint a \"másolt eredeti\". "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek