Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kémjátszma

Spy Game

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. november 21.
Magyarországi premier: 2002. február 14.
Magyarországi DVD premier: 2002. július 31.

A vietnami háborútól induló és egész a hidegháború végéig húzódó Kémjátszma egy megváltás és barátság története, a mester és tanítványa viszonya köré szövődő macska-egér játszma keretében. A nagyszabású, összetett thriller helyszínek tömkelegét vonultatja fel.

1991-et írunk, és Nathan Muir (Robert Redford) veterán CIA-tisztnek már csak egy napja van hátra a nyugdíjig, amikor megtudja, hogy egykori védence és tanítványa, Tom Bishop (Brad Pitt), a “Cserkész” komoly bajba került. Egy balul sikerült akció során foglyul esett egy kínai börtönben, és 24 óra múlva kivégzik kémkedés vádjával. A CIA nemzetközi konfliktustól tartva úgy dönt, nem vállalja a kockázatot, és nem avatkozik közbe.

Így Muiron a sor. Az ügynökséget már egy új generáció irányítja, a régimódi Muir már nem beavatott. Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban kiderítse, mi a helyzet Bishoppal, túl kell járnia a szervezet eszén, melynek oly sok éven át szolgálatában állt.

Muir saját kezűleg választotta ki Bishopot a szakmára - még akkoriban, mikor a fíú Vietnamban volt mesterlövész -, és mindenre ő tanította meg, amit csak tud. Ám összekülönböztek, és útjaik már régen elváltak. Muirnak most az idővel versenyt futva úgy kell információkat szereznie egykori védence kétségbeejtő helyzetéről, hogy közben elaltatja felettesei éberségét visszaemlékezéseivel, melyekben fény derül az újonc Bishop kiképzésének titkaira, és felbukkan az a nő, aki veszélybe sodorta akciójukat - és barátságukat is.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Tony Scott

Forgatókönyv:
Michael Frost Beckner és David Arata

Operatőr:
Daniel Mindel

Vágó:
Christian Wagner

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane, Marianne Jean-Baptiste

Műfaj:
thriller

Játékidő:
126 perc

Ország:
USA / Nagy-Britannia

Gyártó:
Universal Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó SJ kritikája
2003. december 29.

"Tony Scott a \"Közellenség\" után újra kémfilmet rendezett, és tehetségével ezúttal is bizonyítja, hogy ért a műfajhoz. Reklámfilmes stílusa ugyan korántsem mondható egyedinek, de a film alapján kétségtelen, hogy ebben még mindig ő az egyik legjobb."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek