Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kelekótya Karácsony

Christmas With The Kranks

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. november 24.
Magyarországi premier: 2004. december 2.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 29.

Képzeljünk el egy évet karácsony nélkül. Megúszhatnánk a közelharcot a zsúfolt boltokban, az unalmas heherészést a vállalati ünnepségen, az ajándék atlétatrikót, a száraz bejglit, a gyomorfájdalmakat, és már novemberben rátérhetnénk a szilveszteri duhajkodásra! Luther (Tim Allen) és Nora Krank (Jamie Lee Curtis) annyi átkarácsonyozott december után végre felbátorodik, és a szökést választja: az idei decembert az otthonuktól távol, egy napsütötte szigeten akarják eltölteni.

A szomszédok persze felháborodnak, hogy az idén Krankék háza megzavarja az összhangot, nálunk nincs a háztetőre kitűzve az ilyenkor elvárható hatalmas hóember, de az igazi bajok csak akkor kezdődnek, amikor a nagy szökést tervezgető pár lánya (Julie Gonzalo) bejelenti, hogy ebben az évben mindenképpen békés családi körben szeretné tölteni az ünnepet. Lehet, hogy karácsonyozni nehéz, de megúszni még nehezebb!

A családi vígjáték John Grisham (!) regényén alapul. Az új műfajban próbálkozó szerző művéből Chris Columbus, az első két Reszkessetek betörők! és Harry Potter-film rendezője írta a forgatókönyvet, a rendező pedig Joe Roth (Amerika kedvencei).

Rendezte:
Joe Roth

Forgatókönyv:
John Grisham és Chris Columbus

Operatőr:
Don Burgess

Vágó:
Nick Moore

Zene:
John Debney

Szereplők:
Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Julie Gonzalo, Dan Aykroyd, Jake Busey, Cheech Marin, Felicity Huffman, Caroline Rhea, M. Emmet Walsh, Tom Poston, Erik Per Sullivan

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Skipping Christmas, 1492 Pictures, Revolution Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek