Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kéjutazás

Joy Ride

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. október 5.
Magyarországi premier: 2001. december 6.
Magyarországi DVD premier: 2003. április 9.

Elérkezett a nyári szünidő, és a főiskolán most elsőéves Lewis Thomas (Paul Walker) alig várja, hogy barátnőjével, Vennával (Leelee Sobieski) kocsiba pattanhasson, és nekivághasson Amerika szövevényes országútjainak. Lewis romantikus tervei azonban hamarosan zsákutcába torkollnak, mikor csatlakozik hozzájuk Fuller (Steve Zahn), Lewis kétbalkezes bátyja.

Fuller, ahol csak megjelenik, mindig valami kavarodást okoz maga körül. Most is arra biztatja öccsét, Lewis-t, hogy egy CB-rádió segítségével tréfálják meg az arra járó magányos teherautó-sofőrt. A sofőrt, “Rozsdás Bökőt” (Satch Huizenga), ezt a láthatatlan, rémítő lényt még senki sem látta, mindenki csak az adóvevőből ismeri - de arra senki nem gondolt, hogy Rozsdás Bökővel nem lehet kibabrálni, mert a teherautó-sofőr elhatározza, hogy végigjátssza Fullerék játékát… És ő nevet a végén!

John Dahl (A felejthetetlen, Pókerarcok) 23 millió dollárból forgatott filmje egyértelműen Steven Spielberg 1971-es Párbaj-ára (Duel) hajaz jóképű, fiatal színészeivel, ám a rendezőzseni mondanivalóval bőven átitatott tévéfilmjének(!) színvonalát meg sem közelíti, csupán az új évezred tini-társadalmának csekély elvárásait elégíti ki, melyek azonban mégsem tették kasszasikerré a thrillert (22 millió dollár bevétel).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
John Dahl

Forgatókönyv:
Clay Tarver és J.J. Abrams

Operatőr:
Jeff Jur

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Steve Zahn, Paul Walker, Leelee Sobieski, Jessica Bowman, Jim Beaver, Stuart Stone, Michael McCleery

Műfaj:
thriller

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek