Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kegyetlen jel

The Zodiac

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. július 31. (München Fantasy Filmfest)
Magyarországi DVD premier: 2006. február 14.

1968 december 20-án egy tinédzser szerelmespár bestiálisan meggyilkolt holttestére bukkannak az észak-kaliforniai Vallejo városkában. A nyomozást Matt Parish őrmester (Justin Chambers) veszi kézbe.

Szinte semmi nyom nincs, amin elindulhatna, a rokonok, ismerősök, barátok utáni vizsgálatok rendre zsákutcába vezetnek. Az egykor nyugalmas kisváros helyi lapjának szenzációhajhász riportere naponta foglalkozik az üggyel, a város lakói pedig rettegésben élnek és a rendőrséget vádolják, amiért látszólag semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni az ügyben.

Fél évvel az első gyilkosság után, 1969 július 4-én a gyilkos újra lecsap: ezúttal is egy fiatal párt lő le közvetlen közelről egy sötét parkolóban. Alig egy órával a gyilkosság után megcsörren a rendőrség telefonja, és egy ismeretlen magára vállalja a gyilkosságot. Ugyanakkor levél érkezik a környéken megjelenő újságok szerkesztőségeihez is, amelyben a gyilkos azzal fenyegetőzik, hogy további tizenkét alkalommal csap még le, ha a rendőrség addig nem akad a nyomára. A levélhez egy kriptogrammot is mellékel, és azt állítja, hogy aki megfejti a bonyolult kódot, az megtudja, ki a gyilkos.

Nem telik el sok idő, és újabb holttestek bukkannak fel: a zodiákus gyilkos ezúttal fényes nappal gyilkolt… Az izgalmas thriller megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Rendezte:
Alexander Bulkley

Forgatókönyv:
Kelley Bulkeley, Alexander Bulkley

Operatőr:
Denis Maloney

Vágó:
Greg Tillman

Zene:
Michael Suby

Szereplők:
Justin Chambers, Robin Tunney, Rory Culkin, Philip Baker Hall, William Mapother, Rex Linn

Műfaj:
thriller

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Shadow Machine Films, Myriad Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek