Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kedves Wendy

Dear Wendy

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január 22. (Sundance)
Amerikai premier: 2005. szeptember 23.
Magyarországi premier: 2006. június 1.

A 18 éves Dick (Jamie Bell) egy szegény bányászvároskában, Esterslope-ban él, ahol a tőzsgyökeres lakosok kissé kívülállóként tekintenek rá. Egy nap talál egy revolvert, s meggyőződéses pacifista vélekedése ellenére is sikerül valahogyan meghúznia a ravaszt. Ettől kezdve pedig nincs megállás, olyannyira, hogy még nevet is ad neki: Wendy. Dick hamarosan rájön, hogy a fegyverrel olyan erő birtokába jutott, amely vonzóvá teszi őt a városban lakó aszociális elemek körében.

A Dandie-k névre hallgató banda aztán be is veszi őt a tagjai közé, legyőzhetetlenséget és identitást biztosítva ezzel a tévelygő Dicknek. A banda sajátos szabályok szerint él és tevékenykedik, melyeket követniük kell, s bár mindegyik Dandie-tag rendelkezik névvel ellátott fegyverrel, esküt tettek arra, hogy sosem fogják használni őket. Ez az egyik első és legfontosabb törvény, amelyet a Dandie-knek be kell tartaniuk! Az egyetlen, amit nem vettek számításba, amikor meghozták a szabályokat, hogy adódhat olyan szituáció, ahol az életben maradás érdekében kénytelenek törvényt bontani…

Dánia két rendező nagyágyúja, Lars von Trier (Dogville - A menedék, Táncos a sötétben) és Thomas Vinterberg (A végső megoldás: Szerelem, Születésnap) dán és német helyszíneken forgatta le ezt az Amerikában játszódó, az identitás fontosságáról szóló történetet.

A filmet Magyarországon először a 2006-os Titanic Filmfesztiválon láthatjuk.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben és siz

Rendezte:
Thomas Vinterberg

Forgatókönyv:
Lars von Trier

Operatőr:
Anthony Dod Mantle

Vágó:
Mikkel E.G. Nielsen

Zene:
Benjamin Wallfisch

Szereplők:
Jamie Bell, Bill Pullman, Michael Angarano, Danso Gordon, Novella Nelson, Chris Owen, Mark Webber, Alison Pill

Műfaj:
dráma

Játékidő:
105 perc

Ország:
dán-francia-német-brit

Gyártó:
Zentropa Entertainments/Nimbus Film ApS/Lucky Punch

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek