Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kedves John

Dear John

60% / 3 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. január 24., Charleston, South Carolina
Amerikai premier: 2010. február 5.
Magyarországi premier: 2010. április 8.

A Kedves John fő kérdése: “Mit jelent igazán szeretni a másikat?” A filmben John Tyree újraéli minden emlékét, érzelmét, érintését, ami be nem teljesült szerelméhez, Savannah Lynn Curtis-höz fűzte.

A 23 éves John Tyree (Channing Tatum) a katonai “eltáv” ideje alatt találkozik Savannah Curtis-szel (Amanda Seyfried). Hamar barátokká válnak: John, csak azért merül le például az óceán mélyére, hogy felhozza a lánynak a vízbe esett pénztárcáját. A tábortűz mellett, a vad főiskolai hallgatók között John találkozik Savannah barátjával Tim Wheddon-nal (Henry Thomas). Aztán John és Savannah újra találkoznak a tengerparton, ahol a fiú szörfözni tanítja a lányt. Ezután válik kapcsolatuk többé, mint puszta barátság. John szabadságának végén Savannah találkozik vele a mólón, ahol a lány elmondja neki, hogy úgy hiszi, John távol élő apja Asperger-szindrómában szenved, amely magyarázat lehet apa és fia kiegyensúlyozatlan viszonyára. A beszélgetés teljesen felzaklatja a fiút, ám mielőtt elindul, megígéri Savannah-nak, hogy amint leszerel, feleségül veszi.

Amikor John újra hazajön a szabadsága idejére, végre eltöltenek Savannah-val egy romantikus éjszakát. Savannah ír neki egy levelet “Kedves John” megszólítással, levelében szerelmet ígér neki. John nagyon izgatott, hogy hazajön Savannah-hoz, azonban a 9/11-es szörnyűségek miatt úgy érzi, kötelessége, hogy újra belépjen a hadseregbe. Sok-sok egymástól távol töltött év után Savannah ír egy másik levelet is Johnnak: ez is “Kedves John”-nal kezdődik, ám ezúttal búcsúszóval ér véget.

John egy nap meglátja Savannah-t, és megtudja, hogy időközben férjhez ment Timhez, és a fiú öccsével, az autista Alan-nel élnek együtt. Tim a halálos ágyán arra kéri John-t, tegye boldoggá Savannah-t és vegye feleségül, miután ő meghalt. John meghozza élete legnehezebb döntését: mivel rádöbben Tim önzetlen szerelmére, úgy határoz, megtesz mindent annak érdekében, hogy Tim tovább élhessen, ezért eladja szívrohamban elhunyt apja érmegyűjteményét, hogy Tim bőrrákjára megfelelő kezelést találjanak. A kezelés szerencsére segít Timen, hamarosan kiengedik a kórházból.

A történet végén John Savannah-t figyeli: látja, amint a lány a teliholdat bámulja, amely John iránti végtelen szerelmét igazolja…

Nicholas Sparks megrendítő regényét a drámai mesélés nagymestere, Lasse Hallström (Casanova, Befejezetlen élet, Kikötői hírek) vitte filmre.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szabó Éva

Rendezte:
Lasse Hallström

Forgatókönyv:
Nicholas Sparks regénye alapján Jamie Linden

Operatőr:
Terry Stacey

Vágó:
Kristina Boden

Zene:
Deborah Lurie

Szereplők:
Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins, Henry Thomas, D.J. Cotrona, Cullen Moss, Gavin McCulley

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Relativity Media, Temple Hill Productions

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek