Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kecskebűvölők

The Men Who Stare at Goats

60% / 3 szerkesztő
62% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2009. november 6.
Magyarországi premier: 2010. március 25.

A kecskebűvölők című csípős, feketehumorú vígjáték alapja egy egészen megdöbbentő valós történet, mely elképesztő titkokat mesél el az USA katonai kísérleteiről.

Bob Wilton (Ewan McGregor) riporter épp a nagy sztorit keresi, mikor találkozik Lyn Cassady-vel (George Clooney), aki az USA egyik különleges, kísérleti hadseregének katonája. Cassady szerint az új haderő, az „Első Föld Zászlóalj” bevetése során a háborúk teljesen új értelmet nyernek, tagjai ugyanis paranormális képességekkel rendelkező emberek, akik képesek az ellenség gondolataiban olvasni, falakon áthatolni, sőt, a szimpla tekintetükkel meg tudnak ölni akár egy kecskét is. A program szülőatyja, Bill Django (Jeff Bridges) eltűnik, így Cassady útnak indul, hogy felkutassa.

Bár Bobnak sántít a sztori, mégis úgy dönt, hogy elkíséri az útra Cassady-t. A nyomok a látnok Hooper (Kevin Spacey) vezette titkos katonai táborba vezetnek, ahol a riporter hamarosan Django Első Föld Zászlóalja és Hooper saját hadserege kereszttüzében találja magát. Hogy túlélje az elképesztő kalandot, valahogy túl kell járnia a nem mindennapi ellenfelek eszén.

A Kecskebűvölők Jon Ronson azonos című bestsellere alapján készült.

Rendezte:
Grant Heslov

Forgatókönyv:
Peter Straughan

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Tatiana S. Riegel

Zene:
Rolfe Kent

Szereplők:
George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Rebecca Mader, Terry Serpico

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
94 perc

Ország:
USA, Egyesült Királyság

Gyártó:
BBC Films, Smoke House, Westgate Film Services, Winchester Capital Partners

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kovács Patrik kritikája
2010. március 29.

"Eredeti, szellemes alapötletet meglobogtató háborús szatíra, amelyet félig-meddig eladnak az önfeledten komédiázó színészek. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek