Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kebab Kapcsolat

Kebab Connection

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. február 2. (Gothenburg Film Festival, Svédor
Magyarországi premier: 2006. június 29.

A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik.

Itt van például Ibo (Denis Moschitto), a Hamburgban élő török emigráns család ifjú reménysége. A filmrendezői babérokra áhítozó fiatalember egyelőre csak egy reklámfilmet rendezett még, azt is bácsikája (Hasan Ali Mete) gyorsétterme részére. Ám a merész hangvételű film nagy sikert arat a környék mozijaiban (a nemzetközi kebab-eladási skálán mérve). Ibo két dologba szerelmes igazán: barátnőjébe, a Shakespeare színésznőként befutni vágyó Titzibe (Nora Tschirner) és a kung fu-ba; minden álma, hogy Bruce Lee önkéntes apostolaként megrendezze a filmtörténet első német kung fu moziját.

A reklámfilm sikere jó ajánlólevélnek ígérkezik a filmszakmába, ám amikor Ibo megtudja, hogy a barátnője gyereket vár, hirtelen úgy érzi, hogy az ajtókat bevágták előtte, és még az orrát se tudta időben elkapni. Képtelen eldönteni, hogy a filmes karrier vagy a kétes tartalmú pelenkák világa felé induljon. Ráadásul családja is kirakja az utcára, feldühödve amiatt, hogy nem a környezetéből választott társat, hanem egy német lányt ejtett teherbe.

Ibo élete a feje tetejére áll, és a helyzetét csak nehezíti, hogy a szomszédos, rivális görög étterem tulajdonosa szintén vele akar reklámfilmet rendeztetni.

Rendezte:
Anno Saul

Forgatókönyv:
Fatih Akin

Operatőr:
Hannes Hubach

Vágó:
Tobias Haas

Zene:
Marcel Barsotti

Szereplők:
Denis Moschitto, Nora Tschirner, Hasan Ali Mete, Andrea Paula Paul, Kida Ramadan

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
Creado Film, Westdeutscher Rundfunk (WDR), Wüste Filmproduktion, Arte

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek