Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kávé és cigaretta

Coffe & Cigarettes

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. szeptember 7. - Torontói Nemzetközi Filmfesz
Amerikai premier: 2004. május 14.
Magyarországi premier: 2004. december 9.

Minden egyes különálló jelenet egy-két üldögélő, kávéjukat szürcsölgető és cigarettázó emberek eszmecseréjéről szól; olyan különleges témákról, mint például a koffein tartalmú nyalóka, az Elvis-féle összeesküvés-elmélet, az angol tea helyes elkészítési módja, Nikola Tesla találmányai, egy SQÜRL nevű képzelt rockbanda, a 20-as évek Párizsa, vagy a nikotin rovarölőszerként való használata.

A szereposztás szélsőségesen eklektikus és különleges. Neves színészek és zenészek nagyszerű alakításának eredménye a válogatott különcök hiteles jellemábrázolása, mindez fekete-fehérben fotografálva, mely a kávét és a cigarettát szimbolizálja.

Jim Jarmusch 1986-ban, ‘89-ben és ‘93-ban már készített három rövid, 6-8 perces kisfilmet Kávé és cigaretta címen (anno az MTV is sugározta a Jarmusch-sorozatban). Most, az egykori “próbálkozások” felhasználásával egészítette ki a témát másfél órás mozifilmmé, hogy a szinte nullköltségvetésű film máris kétmillió dollár felett eredményezzen az Egyesült Államokban.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco

Rendezte:
Jim Jarmusch

Forgatókönyv:
Jim Jarmusch

Operatőr:
Tom DiCillo, Frederick Elmes,

Vágó:
Jim Jarmusch, Terry Katz, Melody London és Jay Rabinowitz

Szereplők:
Roberto Benigni, Steven Wright, Joie Lee, Cinqué Lee, Steve Buscemi, Iggy Pop, Tom Waits, Joe Rigano, Vinny Vella, Vinny Vella Jr., Reneé French, E.J. Rodrigez, Alex Descas, Isaach De Bankolé, Cate Blanchett, Meg White, Jack White, Alfred Molina, Steve Coogan, Bill Murray, Bill Rice, Taylor Mead

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
95 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
BIM/Smokescreen Inc.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek