Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Katonák voltunk

We Were Soldiers

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. március 1.
Magyarországi premier: 2002. július 25.
Magyarországi DVD premier: 2003. január 28.

Békés tisztás valahol Észak-Vietnamban, körülötte erdős dombok. A haditudósítások azonban hamarosan a Halál Völgyének nevezik: itt száll földre egy elit helikopteres deszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével, és itt bontakozik ki az első szárazföldi összecsapás a vietnami és amerikai katonák között.

A körülzárt amerikaiak a hatalmas túlerővel szemben csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak, és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyerek, anya, testvér. Épp, mint az ellenségeiket.

Tudják, sokan nem fognak közülük hazatérni. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből, és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe.

Randall Wallace, a Rettenthetetlen és a Pearl Harbor írójának ez a második filmrendezése az 1998-as Vasálarcos óta. Természetesen a forgatókönyvet ő maga írta a “We Were Soldiers Once… and Young” c. regénye alapján.

Rendezte:
Randall Wallace

Forgatókönyv:
Randall Wallace

Operatőr:
Dean Semler

Vágó:
William Hoy

Zene:
Nick Glennie-Smith

Szereplők:
Mel Gibson, Madeleine Stowe, Sam Elliott, Greg Kinnear, Chris Klein, Barry Pepper, Keri Russell, Marc Blucas, Desmond Harrington, Dylan Walsh

Műfaj:
dráma, háborús

Játékidő:
138 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek