Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kárhozott szeretők

Ask the Dust

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február 2. (Santa Barbara Film Festival, USA
Amerikai premier: 2006. március 17.
Magyarországi premier: 2006. szeptember 14.

Los Angeles a múlt század elején: szikrázó napsütés, mely fittyet hány a korszak depresszív hangulatának. Történetünk helyszíne egyszerre egzotikus és közönséges, csillogó és mocskos – a hőség és a fullasztó por városa. Benépesítői egyiptomi pálmafák és a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett kalandorok, akik gazdagságot, hírnevet és szerencsét hajszolnak. Los Angeles az első és végső remény, ahol az álmok teljesülhetnek.

Az olasz bevándorlók fia Arturo Bandini (Colin Farrell) híres íróvá akar válni, és álmai szőke hercegnőjét keresi. A mexikói Camilla Lopez (Salma Hayek) vezetéknevét titkolván abban reménykedik, hogy fehérbőrű angolszász protestánhoz sikerül férjhez mennie.  A férfi és a nő olyan korban ütköznek egymásba, melyben a fehérek és a mexikói leszármazottak békessége hajszálon függ, és kezdetét veszi az elszánt küzdelem önmagukkal és a várossal szemben: a küzdelem az álmaikért.

John Fante regényét az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Robert Towne (Kínai negyed, Mission: Impossible 1-2.) adaptálta mozivászonra. A rendezőként még mindössze csak negyedik filmjét számláló hollywoodi veterán alkotása nem aratott sikert a tengerentúlon. Limited bemutatóként mindössze néhány moziban kezdték el vetíteni, azt várva, hogy a szájhagyomány majd sikeressé teszi a filmet, de ez nem következett be, és a végeredmény a két főszereplő színész sztárstátusza mellett kiábrándító 0,9 millió dollár lett.

Rendezte:
Robert Towne

Forgatókönyv:
John Fante regénye alapján: Robert Towne

Operatőr:
Caleb Deschanel

Vágó:
Robert K. Lambert

Zene:
Ramin Djawadi, Ramin Djawadi

Szereplők:
Salma Hayek, Colin Farrell, Donald Sutherland, Eileen Atkins, Justin Kirk, William Mapother

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
117 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek