Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kardhal

Swordfish

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. június 8.
Magyarországi premier: 2001. november 8.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 9.

Létezik egy külön világ a mi világunkon belül. Egy világ, melyet mi csak úgy hívunk: kibertér. Egy világ tűzfalakkal, jelszavakkal és a legfejlettebb biztonsági rendszerrekkel védve. Ebben a világban elrejtjük legféltetteb titkainkat, a minket gyanúba keverhető információkat és persze egy jó csomó pénzt. Ez a Swordfish világa.

Gabriel Shearnek (John Travolta), a karizmatikus és veszélyes kémnek le kell szállnia ebbe a világba. Ha sikerül bejutnia, törvénytelen kormányzati alapokból milliárdok üthetik a markát. Ahhoz, hogy a pénzt ténylegesen meg is kapja, szüksége van egy szuperhackerre, egy olyan személyre, aki a legelzártabb, legtitkosítottabb rendszereket is gyerekjátékként töri fel. Itt lép be a képbe Stanley Jobson (Hugh Jackman). A világ két legjobb hackere között lévő Stanleynek megtiltották, hogy akár 50 yardra is megközelítsen egy elektronikai üzletet, vagy akár egy számítógépet miután pusztítást okozott az FBI vitatható high-tech védelmi eljárásaiban.

Stanley most egy lerobbant lakókocsiban éli csóró életét, s ráadásul válásával elvesztette élete értelmét is: a lányát, Holly-t (Camryn Grimes). De Gabriel és bájos partnere, Ginger (Halle Berry) elcsábítván őt mocskos világukba, ügyes tervet eszelnek ki: lehetőséget adnak, hogy visszaszerezze Holly-t és új életet kezdjen vele. Stanley későn jön rá, hogy mindaz, amit ő látott, csak illúzió. Bábfigurává vált, akit kötélen rángatnak. Az idő sürget, Gabriel pedig jól keveri a lapokat…

A Dominic Sena (Kalifornia, Tolvajtempó) rendezte 80 millió dolláros akcióparádé újabb lehetőséget adott az ismét leszállóágra került John Travoltának, hogy a főgonosz szerepében kamatoztatva karakteres arcát, újra a filmes érdeklődés középpontjába kerüljön. Ehhez olyan partnerek voltak a segítségére, mint az Oscar-díjas Halle Berry (Szörnyek keringője, X-Men 1-2., Gothika, A macskanő) és Hugh Jackman (X-Men 1-2., Kate & Leopold, Van Helsing).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Dominic Sena

Forgatókönyv:
Skip Woods

Operatőr:
Paul Cameron

Vágó:
Stephen E. Rivkin

Zene:
Christopher Young és Paul Oakenfold

Szereplők:
John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry, Don Cheadle, Camryn Grimes, Vinnie Jones, Sam Shepard, Drea de Matteo, Rudolf Martin, Zach Grenier, Angelo Pagan

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2001. november 23.

"Mesteri szinten megalkotott akciófilm, mégsem fogunk rá sokáig emlékezni, mert bár szinte minden perce élvetezetes, de az átütő erő hiányzik belőle."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek