Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Karácsonyi történet

Un conte de Noël

50% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2008. május 16., Cannes-i Filmfesztivál
Amerikai premier: 2008. november 14.
Magyarországi premier: 2009. december 24.

Abel-nek (Jean-Paul Roussillon) és Junon-nak (Catherine Deneuve) két gyermeke van, Joseph és Elizabeth. Joseph egy ritka genetikai betegséggel született, egyetlen reménye a túlélésre a csontvelő átültetés, ám egyik családtag sem alkalmas a segítségnyújtásra. A szülők annak reményében vállalnak egy harmadik gyereket, hogy hátha ő megmentheti a fiúkat. De a kis Henri sem tud segíteni, Joseph hét évesen meghal.

A Vuillard család sosem heverte ki a történteket.  A családon belüli kapcsolatok sok év elteltével is csak egyre feszültebbé válnak. Különösen Elisabeth (Anne Consigny), a család autoriter feje és Henri (Mathieu Amalric), a cinikus kivülállóként viselkedő öccse között, kinek az életét a nők és az ital határozzák meg. Egy heves vitát követően Elisabeth elűzi tehetetlen öccsét, elválasztva őt unokaöccsétől, Paul nevű fiától - aki egy sokat szenvedett, mentális problémákkal küzdő kamasz.

A Vuillard-ok betegséggel, mentális problémákkal, elidegenedéssel és fájdalmakkal terhes családtörténete nem ad okot arra, hogy boldog és békés karácsonyi ünnepeket képzeljünk otthonukba. De vajon az ünnep nem hozhat-e békét ha a fiatalok végre szót értenének egymással?

Arnaud Desplechin filmje a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be a közönség előtt, ahol rögtön Arany Pálma-jelölést kapott.

Rendezte:
Arnaud Desplechin

Forgatókönyv:
Arnaud Desplechin és Emmanuel Bourdieu

Operatőr:
Eric Gautier

Vágó:
Laurence Briaud

Zene:
Grégoire Hetzel

Szereplők:
Catherine Deneuve, Jean Paul Roussillon ,Anne Consigny, Mathieu Amalric

Műfaj:
dráma

Játékidő:
150 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Why Not Productions

Hazai moziforgalmazó:
Szuez Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek