Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Karácsonyi ének

A Christmas Carol

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2009. november 6.
Magyarországi premier: 2009. november 5.
Magyarországi DVD premier: 2010. november 24.

Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye izgalmas és érzelmes olvasmány immár 166 éve kicsik és nagyok számára egyaránt. 2009-ben az Oscar-díjas Robert Zemeckis (Forrest Gump) újraálmodta Dickens látomását, így Ebenezer Scrooge története idén forradalmi 3D-s animációs változatban kerül a mozik vásznaira. 

Scrooge (Jim Carrey) magának való, kapzsi és mogorva öregember. A mostani karácsonyi ünnepeket is ugyanúgy tölti, ahogyan eddig: folyamatosan leteremti hűséges ügyintézőjét (Gary Oldman) és lelkes unokaöccsét (Colin Firth). Karácsony napján azonban meglátogatja három szellem (az Elmúlt, a Mostani és az Eljövendő Karácsonyok szellemei), akik magukkal viszik Scrooge-ot egy fantasztikus és tanulságos időutazásra. A jelenések megmutatják neki az igazságot, melynek hatására a kapzsi milliomos is kénytelen beismerni: ki kell nyitnia szívét, hogy jóvátegye az elmúlt évek gonoszságait, amíg még nem késő… 

A gumiarcú Jim Carrey hét különböző szerepet vállalt magára, ugyanis Scrooge mellett ő alakítja többek között a három látogató szellemet is. Mellette Bob Hoskins, Robin Wright Penn és Cary Elwes gondoskodnak arról, hogy a 3D-s Karácsonyi ének a 2009-es év végének egyik leglátványosabb és legvarázslatosabb kalandja legyen.

Rendezte:
Robert Zemeckis

Forgatókönyv:
Robert Zemeckis

Eredeti hangok:
Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes, Fionnula Flanagan

Műfaj:
animációs, 3d

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Forum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek