Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Káosz Kórház

Intern Academy

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. május 16. (Cannes)

Isten hozta a Szent Albert Kórházban… mely alighanem Észak-Amerika legrosszabb klinikája. Ide kerülnek azok a medikusok, akikre a többi kórház nem tartott igényt.

Mike-nak (Peter Oldring), a visszahúzódó orvospalántának ez az első napja az intézményben. Sorstársaival együtt a félelmetes Dr. Omar Olson (Dave Thomas) alá kerülnek. Ő dönt majd a fiatalok jövőjéről, ám minden jel szerint egyiküknek sincs jövője.

Pedig a társaság igazán válogatott. Itt van például Dale (Pat Kelly), a humorharold libidó betyár, kinek prédája a kórház összes nősténye. Naná, hogy a kissé lökött Mitzy (Christine Chatelain) is áldozatául esik neki. A többi medikus lány józanabb, ám ők sem teljesen normálisak. A szívsebész karrierről álmodó Mira (Ingrid Kavelaars) stréberségével őrjíti meg környezetét, Christine-nek (Jane McLean) pedig az a perverziója, hogy túlságosan is élvezi, ha embereket vághat. Végül, de nem utolsó sorban itt van még Marlon (Viv Leacock) is, aki alighanem a legharsányabb medikus, aki valaha megfordult ebben a kórházban.

Pedig a vezetőség már sok mindent átélt, de ilyen mélyen talán még sosem voltak. Dr. Klipp (Dan Aykroyd), a Szent Albert gazdasági igazgatója szó szerint kiárusítja a kórházat, közben pedig pezsgőzéssel és válogatott szépségekkel üti el az időt.

Az apokalipszisnak csupán kis híja, van itt viszont minden, mi szem-szájnak ingere: szerelem a köbön, szellemvadászat, zsebpénzkeresés a sztriptízklubban, repülő szervek, vér, veríték és egyéb testnedvek… Poénbeöntés, nagy dózisban.

Rendezte:
Dave Thomas

Forgatókönyv:
Dave Thomas

Operatőr:
John Spooner

Vágó:
Doug Forbes

Szereplők:
Peter Oldring, Pat Kelly, Viv Leacock, Ingrid Kavelaars, Dan Aykroyd, Dave Foley, Maury Chaykin, Matt Frewer, Saul Rubinek

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA, Kanada

Gyártó:
Minds Eye Entertainment, TVA International

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek