Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kalifornia királya

King of California

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. január 24. (Sundance)
Amerikai premier: 2007. szeptember 14.
Magyarországi premier: 2007. december 13.

Tizenhat évesen Mirandának (Evan Rachel Wood) már kijutott a csalódásokból. Az anyja elhagyta, majd kimaradt az iskolából és azóta magának kell gondoskodnia a betevőről: egy McDonald’s étteremben dolgozik. Charlie, az apja (Michael Douglas) egy elmegyógyintézet lakója.

Amikor Charlie-t elbocsátják és hazatér a közös otthonba, Miranda búcsút mondhat az maga számára felépített, viszonylag nyogodt életnek. Charlie továbbra is ragaszkodik ahhoz a fixa ideájához, hogy a spanyol felfedező, Juan Florismarte Garces atya rég elásott kincse itt rejtőzik valahol, az ő kaliforniai kertvárosi negyedük közelében.

Fémdetektorral és egy halom kincsvadász könyvvel felszerelkezve Charlie hamarosan abba a hitbe ringatja magát, hogy az arany a helyi Costco alatt van, és arra ösztökéli Mirandát, hogy vállaljon állást az áruházban, mert így majd munkaidő után nekiállhatnak a kutatásnak.

Miranda eleinte egy szavát sem hiszi, de idővel belebonyolódik Charlie kétes üzelmeibe: egyszerűen segíteni szeretne az apjának, hogy valóra válthassa az álmait. A “Kalifornia királya” fekete humorral, izgalmasan fest meglepően reményteli képet a modern családról és az amerikai álomról.

Rendezte:
Mike Cahill

Forgatókönyv:
Mike Cahill

Operatőr:
Jim Whitaker

Zene:
David Robbins

Szereplők:
Michael Douglas, Evan Rachel Wood

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek