Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Kacsaszezon

Temporada de patos

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2005. május 5.

Flamának-nak és Mokó-nak mindenük megvan, hogy együtt töltsenek egy vasárnapot: videojátékok, pornográfia és pizza házhozszállítás.

A srácok tervei nagyszerűen alakulnak.  Kedvenc videojátékuk már be is van kapcsolva és már kezdődik is egy Halo párbaj. Sejtelmük sincs róla, hogy a délután első problémája máris kopogtat az ajtón. Megszólal a csengő, és a baj okozója a szomszéd lány,  Rita (Danny Perea), aki kicsivel idősebb a fiúknál és mindenáron tortát akar sütni. Kérése egyszerű: csak 15 percig szeretné használni Flama konyhájában a sütőt. Egy vonakodó igen a válasz, de a délután kozmikus rendje a két barát számára megtörik, amint behatol a konyhába az ismeretlen szoknyás elem. A cselekmény kibontakozása során Moko segít tortát sütni Ritá-nak, aminek a végén egészen másképp fogja látni a világot.

Abban a pillanatban, amikor elmegy az áram, a szereplőknek két választásuk van: szembefordulni egymással és bámulni a másik fizimiskáját, vagy beszélgetni egy repülő kacsákat ábrázoló pocsék festmény eredetéről.  Ahogy az idő halad a délután folyamán, a négy szereplő közti dinamika egyre intenzívebbé válik és elindulnak az önismeret útján.  A kacsás kép a tanúja a barátságnak, amelyet megpecsétel, és néhány ismeretlen életének, akik már lassan nem is ismeretlenek egymás számára. 

Rendezte:
Fernando Eimbcke

Forgatókönyv:
Fernando Eimbcke és Paula Marcovich

Operatőr:
Alexis Zabe

Vágó:
Mariana Rodríguez

Zene:
Alejandro Rosso

Szereplők:
Enrique Arreola, Diego Catano, Daniel Miranda, Danny Perea

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
90 perc

Ország:
Mexikó

Gyártó:
CinePantera, Lulú, Titan

Hazai moziforgalmazó:
Odeon

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek