Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

K-PAX - A belső bolygó

K-PAX

Nem láttuk.
75% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. október 26.
Magyarországi premier: 2002. július 25.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 29.

Prot (Kevin Spacey) egy ártalmatlan fickó, aki valahogy rendőrkézre kerül egy utcai rablótámadás utáni zűrzavarban. A hatóságok Dr. Mark Powellhez (Jeff Bridges) fordulnak, miután Prot rendkívül udvariasan arról tájékoztatja őket, hogy a fényt túl erősnek találja ezen a bolygón - ragyogóbbnak és erősebbnek, mint otthon, a távoli K-PAX bolygón.

Powell a pályafutása során már számtalan képzelődő beteget kezelt, téveszmék áldozatait vagy akár kitalálóit, és úgy gondolja, hogy csak idő kérdése, hogy mikor hullik le Prot álarca, hogy mikor tudja áttörni betegének külső burkát és szóra bírni őt az igazságról.

Prot azt állítja, hogy tényfeltáró küldetést tölt be és türelmesen fejtegeti, hogy a Földön szerzett tapasztalatai miben különböznek a K-PAX bolygón folyó élettől. Sok mindent talált itt, ami tetszik neki, de még mielőtt a nyár véget ér, haza fog térni bolygójára. És ahogy telnek a napok, s közeledik elutazásának kitűzött ideje, betegtársai a kórházban valamennyien, szinte egymással versengve hangoztatják, hogy vele akarnak menni. Egy ezer fényévnyire lévő bolygó életét olyan érzékletesen és hívogatóan festi le előttük, hogy mindegyikőjüket egy nagy lehetőség érzése keríti hatalmába.

A pácienseknek nagy élmény ez, de nem úgy Dr. Powellnek. Sötét félelmek gyötrik Prottal kapcsolatban és eltökéli, hogy minden elképzelhető eszközt igénybe vesz, hogy felfedje az igazságot erről az emberről, még mielőtt túl késő lenne. De ahogy ezek az eszközök sorra csődöt mondanak, Powell kételkedni kezd még olyan dolgokban is, amelyeket egész életében biztosnak hitt. S a helyzet egyre súlyosabbnak tűnik, különösen, hogy Prot állításaival szembesülve, szkeptikus csillagászok egy csoportját valósággal zavarba ejti és megdöbbenti az a végtelen tudás, amivel - úgy tűnik - Prot a témában rendelkezik.

Rendezte:
Iain Softley

Forgatókönyv:
Gene Brewer regénye alapján: Charles Leavitt

Operatőr:
John Matthieson

Vágó:
Craig McKay

Zene:
Ed Shearmur

Szereplők:
Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard, David Patrick Kelly, Aaron Paul, Brian Howe, Saul Williams, Conchata Ferrell, Vincent Laresca

Műfaj:
dráma, sci-fi

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek