Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Juno

85% / 2 szerkesztő
70% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2007. szeptember 1. (Telluride Film Festival, USA)
Amerikai premier: 2007. december 5.
Magyarországi premier: 2008. március 13.

Juno (Ellen Page) egy csinos, okos tinilány, akinek váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy osztálytársával, Bleekerrel (Michael Cera) egy túl jól sikerült éjszakán szimpla hülyeségnél sokkal többet csináltak…

Az anyai “örömök” elé néző lány barátnője, Leah (Olivia Thirlby) segítségével nevelőszülőket keres és talál a születendő kicsinek. A tökéletes adoptálók Mark (Jason Bateman) és Vanessa (Jennifer Garner), a tehetős külvárosi szerelmespár, akik már alig várják, hogy a karjukban tartsák a csöppséget.

Szerencsére Juno szülei (J.K. Simmons és Allison Janney) mindenben a legmesszebbmenőkig támogatják bajba esett lányukat - erre pedig szükség is lesz, hiszen a nem egyszerű szituba kerülő tini kemény döntések előtt áll a felnőtté váláshoz vezető úton. Végül azért minden megoldódik, és az édesbús mozi stáblistájáig Juno arra is rájön, hová tartozik.

Ivan Reitman vígjátékrendező fia, a Thank You for Smokinggal befutott Jason Reitman második nagyjátékfilmje. A forgatókönyvet az elsőfilmes, korábban sztriptíztáncosként dolgozó és kalandjait könyvben is kiadó Diablo Cody jegyzi.

Rendezte:
Jason Reitman

Forgatókönyv:
Diablo Cody

Operatőr:
Eric Steelberg

Vágó:
Dana E. Glauberman

Zene:
Kimya Dawson, Matt Messina

Szereplők:
Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Olivia Thirlby, J.K. Simmons, Allison Janney, Rainn Wilson

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Fox Searchlight Pictures, Mandate Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek