Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Julie & Julia - Két nő, egy recept

Julie & Julia

80% / 2 szerkesztő
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2009. augusztus 7.
Magyarországi premier: 2009. október 15.
Magyarországi DVD premier: 2010. május 16.

Julie Powel (Amy Adams) egy harminc körüli írónő, akinek még nem sikerült bizonyítania. Munkája monoton és lehangoló, ráadásul köze sincs az íráshoz. A zajos, kopott lakás sem a szíve csücske, ahova barátjával nemrégen költöztek. Napjának egyetlen fénypontja az esti főzés. Kedvenc szakácskönyve és egy gyermekkori emlék ihleti meg arra, hogy egy év alatt megfőzze az összes francia receptet, amit az anyjától örökölt könyvben talál, s ezt az élményt meg is ossza másokkal saját blogján keresztül.

Julia Child (Meryl Streep) egy negyven körüli nő, aki férjével épp Párizsba költözött. Nem igazán tudja mit is kezdhetne szabadidejével: tanuljon meg kalapokat varrni, vagy inkább a francia nyelvet sajátítsa el? Az biztos, hogy Párizst imádja, csakúgy, mint az ételeket…. Két nő, két különböző korban, ugyanazzal a szenvedéllyel talál önmagára a fenséges ízek, finom illatok és a francia konyha varázsán keresztül. Mert vajból sosem elég!

A bájos vígjátékok nagy szakértője, Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában) ezúttal igazán étvágygerjesztő komédiát forgatott.

Rendezte:
Nora Ephron

Forgatókönyv:
Nora Ephron

Operatőr:
Stephen Goldblatt

Vágó:
Richard Marks

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond

Műfaj:
vígjáték, dráma

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures (Sony)

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek