Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Johanna

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2005. november 10.

Johanna (Tóth Orsolya), a fiatal drogfüggő lány egy baleset során kómába esik. Csodával határos módon, az orvosoknak sikerül őt visszahozni a klinikai halálból, bár a múltját teljesen elfelejti.

Isteni útmutatástól vezérelve Johanna élete új fordulatot vesz. Orvosa - akinek azonnal megtetszett a lány-, kihasználva emlékezetének elvesztését, ott tartja a korházban és betanítja nővérnek. Johanna azonban nem neki, hanem a betegeknek ajándékozza gyógyírként a testét, így adva vissza az életbe vetett hitüket.

A lány sorozatos visszautasítása miatt elkeseredett és csalódott fiatal orvos, összefog a kórház többi, a lány “szexuális gyógyítása” miatt felbőszült dolgozójával, és hadat üzennek Johannának. És bár a lányt nem hagyják magára a hálás betegek, úgy tűnik védelmében nem sokat tehetnek…

Mundruczó Kornél a 2003-as Filmszemlén jelentkezett A 78-as Johannája c. rövidfilmjével, mely a Jött egy busz c. szkeccsfilm záró darabja volt. A mű különlegességét az adta, hogy a műfaja operafilm volt, mai argóban elénekelve. 2005-ben elkészült a nagyjátékfilmes verzió.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Mundruczó Kornél

Forgatókönyv:
Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Arányi Vanda

Zene:
Tallér Zsófia

Szereplők:
Tóth Orsolya, Trill Zsolt, Gulyás Dénes, Kováts Kolos, Cserna Ildikó, Hormai József, Melát Andrea, Mester Viktória, Kecskés Sándor

Műfaj:
dráma, opera

Játékidő:
83 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Proton Cinema, T.T. Filmműhely

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek