Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jó társaság

In Good Company

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. december 29.
Magyarországi DVD premier: 2007. április 18.

Az 50 éves Dan Foreman (Dennis Quaid) élete kiegyensúlyozott nyugalomban telik. Nemcsak egy országosan ismert sportlap marketing vezetőjeként gazdagítja tárgyalási tapasztalatait, de otthon is minden a lehető legnagyobb rendben zajlik: feleség, két kamaszodó lány, békés otthon. Ám - mint tudjuk - a krach mindig akkor üt be, mikor az ember azt a legkevésbé várja.

Az egész úgy kezdődik, hogy Dan felesége, Ann (Marg Helgenberger) bejelenti, várandós a harmadik bébijükkel. Aztán úgy folytatódik, hogy munkahelyére érve közlik vele, költöznie kell tágas irodájából, mert új főnököt neveznek ki helyette, a mindössze 26 éves zöldfülű Carter Duryea (Topher Grace) személyében. S hogy a torta igazán kerek legyen, jön egy újabb, K.O.-t eredményező ökölcsapás.

Az új boss, Carter ugyanis nincs túl jó passzban, mivel előléptetése után nem sokkal elhagyja friss neje. Innen pedig már csak egy apró lépés, hogy a munkájába temetkező fiatalember belefusson Dan nagyobbik lányába, Alex-be (Scarlett Johansson). Ettől kezdve a két férfi eddig sem felhőtlen kapcsolatát még az is beárnyékolni látszik, hogy az új főnök, aki kora alapján a fia lehetne Dannek, beleszeret a 18 éves Alex-be (Scarlett Johansson).

Az Oscar-díjra jelölt Paul Weitz (Amerikai pite, Egy fiúról) vígjátéka több szálat fog össze, egyszerre szól családról, karrierről és barátságról egy különösen letisztult rendezés keretében.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Paul Weitz

Forgatókönyv:
Paul Weitz

Operatőr:
Remi Adefarasin

Vágó:
Myron I. Kerstein

Zene:
Stephen Trask

Szereplők:
Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson, Marg Helgenberger, David Paymer, Philip Baker Hall, Selma Blair

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 30.

"Egy jó társaságban bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, mindkettő egyformán, vegyesen. És akkor örömteli a dolog, ha a hangsúly azon van, mihez is akar kezdeni ez a társaság. Az In Good Company ezt sajnos nem tudta. Nem volt határozott célja, úgy pedig nehéz. Még akkor is, ha alapvetően szimpatikus az a társaság."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek