Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

100% / 1 szerkesztő
45% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2007. szeptember 21.
Magyarországi premier: 2008. február 28.

Bátyjával, Frankkel (Sam Shepard), és barátaival, Robert (Casey Affleck) és Charley Forddal (Sam Rockwell), valamint Wood Hite-tal (Jeremy Renner) a soraiban Jesse James (Brad Pitt) törvényenkívüliekből álló bandája messze a legrettegettebb az egész Vadnyugaton. Ahogy az egyik vakmerő bankrablást követik el a másik után, már nem csak a törvény elől kell menekülniük; hanem azelől a gyorsan gyarapodó „civil” tábor elől is, akiknek az egyre nagyobb összegű vérdíjra fáj a foguk.

Aztán idővel ezek az egyszerű emberek elkezdik tisztelni Jamest és bandáját - sőt, a barátságos közvélemény lázadó hősöket csinál belőlük. A karizmatikus és kiszámíthatatlan Jesse Jamesből egyik napról a másikra egekig magasztalt híresség válik. Persze, minél nagyobb a hírneve, annál nehezebb számára a rejtőzködés; ezért kizárólag olyanokkal veszi körül magát, akikben a legjobban megbízik.

Ám arról nem tud, hogy az ifjú Robert Ford – aki egykoron példaképként, hősként tisztelte őt – egyre jobban neheztel Jesse-re, és bosszúra szomjazik. Bátyjával, Charleyval már ki is eszeltek egy tervet, hogy megöljék Jamest, és átvegyék a helyét…

Rendezte:
Andrew Dominik

Forgatókönyv:
Ron Hansen regényéből: Andrew Dominik

Operatőr:
Roger Deakins

Vágó:
Dylan Tichenor

Zene:
Nick Cave, Warren Ellis

Szereplők:
Brad Pitt, Casey Affleck, Zooey Deschanel, Sam Shepard, Sam Rockwell, Jeremy Renner, Ted Levine

Műfaj:
western, dráma, akció

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek