Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jelenetek két házasságból

Heaven's Heart / Himlens Hjarta

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. szeptember 4.

Lars és Susanna már húsz éve házasok. Nagyon szeretik egymást, és együttesen kialakítottak egy kényelmes egzisztenciát maguknak: jól fizető állásuk van, nagy házuk, két autó, és egy lányuk, aki nemsokára elköltözik otthonról.

Hasonlóan alakult az élete Susanna legjobb barátnőjének Annnek és férjének Ulfnak, akik szintén nemsokára ünneplik a huszadik házassági évfordulójukat. Egy este amikor a két pár együtt vacsorázik, Susanna egy házasságtörő kollégájáról mesél. A történet erős reakciókat vált ki és megbolygatja a párok életét és felborítja a házasságukat.

A film egy intenzív négyszemélyes darab, híres színészekkel, amely mintha Ingmar Bergman „Jelenetek egy házasságból”  újraéértelmezése lenne, fűszerezve Harold Pinter „ Árulás”-ával és Raymond Carver: „Miről beszélünk amikor a szerelemről beszélünk”-jével. Nyers érzelmek, félelem nélküli előadás és stílusos fényképezés közeli képekkel, amelyekben a karakterek szinte a közösségnek beszélnek, ezzel elsődleges kedvencévé téve a művész mozik és közvetítések közönségének.

Rendezte:
Simon Staho

Forgatókönyv:
Peter Asmussen, Simon Staho

Operatőr:
Anders Bohman

Vágó:
Janus Billeskov Jansen

Zene:
Stefan Nilsson

Szereplők:
Mikael Persbrandt, Lena Endre, Maria Lundqvist, Jakob Eklund

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Svédország, Dánia

Hazai moziforgalmazó:
Másképp Alapítvány

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek