Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jelek

Signs

80% / 1 szerkesztő
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. augusztus 2.
Magyarországi premier: 2002. október 24.
Magyarországi DVD premier: 2003. március 25.

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa Graham Hess (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek. A földeken újabb gabonakörök jelennek meg, éjszaka felriasztják Hess testvérét, Merrillt (Joaquin Phoenix) és gyerekeit. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak.

Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel…

M. Night Shyamalanről eddig is tudtuk, hogy imádja a rejtélyes történeteket (Hatodik érzék, A sebezhetetlen), de munkáiban inkább előtérbe került a lélek ereje, mint a speciális effektusok tárháza. Legfrissebb filmjében, a Jelekben sem hazudtolja meg önmagát. Csattanós végkifejlet, Shyamalan-i lassú történetvezetés, és végig fokozódó feszültség.

Rendezte:
M. Night Shyamalan

Forgatókönyv:
M. Night Shyamalan

Operatőr:
Tak Fujimoto

Vágó:
Barbara Tulliver

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Abigail Breslin, Cherry Jones, Patricia Kalember

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
106 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. március 9.

"Shyamalan nem hazudtolja meg önmagát. A "Jelek" is külső események segítségével vezet belülre, ahonnan az igazi fenyegetettség érkezik. A gabonakörök csak tünetek, a megfejtés bennünk kínálkozik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek