Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jégkorszak 3. - A dínók hajnala

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs

70% / 2 szerkesztő
83% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2009. július 1.
Magyarországi premier: 2009. július 1.
Magyarországi DVD premier: 2010. november 24.

A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei visszatérnek, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk!

A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában.

A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.

Rendezte:
Carlos Saldanha

Operatőr:

Zene:
John Powell

Eredeti hangok:
John Leguizamo, Queen Latifah, Denis Leary, Ray Romano

Műfaj:
vígjáték, animációs

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Blue Sky Studios, 20th Century Fox Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2009. július 20.

"A harmadik részek általában a totális kifulladás állapotába taszítják a sorozatokat: elfogynak az ötletek, és jönnek a fárasztó önismételgetések, az erőltetett sztorielemek, és az ezekből fakadó tömény izzadságszag. Szerencsére mindig akadnak a szabályt erősítő kivételek, és a Jégkorszak harmadik felvonása egy ezek közül."
bővebben

További kritikáink

2009. július 1.Durucz Dávid kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek