Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jégkorszak

Ice Age

Nem láttuk.
75% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 15.
Magyarországi premier: 2002. június 6.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 26.

Húszezer évvel ezelőtt. Történelem előtti időkben járunk, amikor a Föld meseszép és nem utolsó sorban veszélyekkel teli hely. A bolygó fenséges teremtményei - no és a tunyák és kisebbek közül is páran - megindulnak dél fele, hogy elkerüljék a szörnyű fagyhalált.

A kivételek közé tartozik egy Manfréd nevű mamut, egy magányos vándor, aki azt szereti a legjobban, ha egyedül róhatja az utakat, valamint egy Sid nevű végtelenül lusta lajhár, aki azt szereti a legjobban, ha semmit nem kell csinálnia. Amikor Sid védelmezőjéül “fogadja” Manfrédot, a mamut mindent elkövet, hogy megszabaduljon újdonsült ismerősétől.

Ám ez még csak a megpróbáltatások kezdete. Kénytelen lesz elfogadni Sid társaságát, amikor az ráveszi, hogy segítsenek egy Roshan nevű kisbabát visszajuttatni a családjához. Egy félelmetes kardfogú tigris, Diego is csatlakozik a csapathoz - hogy az első adandó alkalommal elragadhassa a csecsemőt.

Mialatt Sid, Manfréd és Diego a végtelen, jéggel borított pusztaságban menetelnek, egy Scrat nevű, patkány és mókus keverékének tűnő őskori lény a fennmaradásért küzdve fáradhatatlanul igyekszik teljesíteni küldetését - nevezetesen elásni egy makkot…

Rendezte:
Chris Wedge és Carlos Saldanha

Forgatókönyv:
Peter Ackerman, Michael J. Wilsom és Michael Berg

Zene:
David Newman

Eredeti hangok:
(eredeti hangok) Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Goran Visnjic, Jack Black, Cedric the Entertainer, Alan Tudyk, Stephen Root

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
81 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek