Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jay és Néma Bob visszavág

Jay and Silent Bob Strike Back

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. augusztus 24.
Magyarországi premier: 2001. december 20.
Magyarországi DVD premier: 2004. március 30.

Réges-régen, sőt, messze-messze, egy távoli vegyesbolt és videótéka előtt, naphosszat a járdán henyélt két alak, Bob, a hallgatag, és Jay, a balga tag. Már a Shop Stopban is ott anyázták a vevőket, a Shop Showban jedi Batmanként mentették meg a helyzetet, a Képtelen képregényben feltárták az élet tanítását, a Dogmában is ott szent-telenkedtek a háttérben, de most végre övék a főszerep, mert - talán utoljára - visszatértek, és nincs kegyelem, mert Jay és Néma Bob visszavág!

Egy csapásra végeszakad az édes semmittevésnek, amikor kiderül, hogy a Jayről és Néma Bobról mintázott képregényhősök, azaz Bunkóman és Gyökér kalandjairól film készül Hollywoodban.

És a még el sem készült eposzt máris anyázzák az Interneten a kis taknyok.

Irány hát Hollywood, de addig persze száz akadály tornyosul és veszély les: stoppos sokkok, apáca-pác, bomba bukszák, ördög és angyal harca, a Good Will Hunting 2 forgatása, állat-életmentés, Dawson és a pités haver, Luke Skywalker óriáskézzel, sok fű és még több duma, fény derül a CSIKLÓ titkaira, és végül még Néma Bob is szóhoz jut…

A független filmvígjátékok császárszalonnája, a Néma Bobot alakító író-rendező Kevin Smith ezzel a fergeteges komédiával teszi fel a koronát kultikussá vált filmjeinek sorára. A jól ismert figurák mellett számos híresség színesíti a tarka történetet, és nem maradnak el a Smith védjegyének számító filmes utalások és köldöknéző dumák sem.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gocsa

Rendezte:
Kevin Smith

Forgatókönyv:
Kevin Smith

Operatőr:
Billy Clevenger, Jamie Anderso

Vágó:
Kevin Smith, Scott Mosier

Zene:
James L. Venable

Szereplők:
Kevin Smith, Jason Mewes, Ben Affleck, Shannon Elizabeth, Eliza Dushku, Ali Larter, Jason Lee, Will Ferrell, Jason Biggs, George Carlin, Marc Blucas, Matt Damon, Carrie Fisher, Mark Hamill, James Van Der Beek

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax Films, View Askew Productions

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Dunafilm

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek