Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Jack és Rose balladája

The Ballad of Jack and Rose

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január 23. (Sundance)
Amerikai premier: 2005. március 25.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 25.

A középkorú Jack Slavin (Daniel Day-Lewis) egy isten háta mögötti sziget közösségében élt 16 éves húgával, Rose-zal (Camilla Belle). Amióta a kommuna felbomlott, Jack teljes elszigeteltségben óvta testvérét a külső világ hatásaitól, most azonban, Jack betegsége és Rose nővé érése megkérdőjelezi, hogy eddigi életmódjuk folytatható-e így a jövőt illetően.

Jack, aki egész eddigi életét a környezetvédelem merev szem előtt tartásával élte, rájön, hogy dühítik azok az emberek, akik nem osztoznak a meggyőződésében, mint például a modern Marty Rance (Beau Bridges), aki egy lakópark felépítésén ügyködik közvetlenül Jack birtoka mellett.

Amikor Jack felajánlja barátnőjének, Kathleen-nek (Catherine Keener), hogy fiaival, Rodney-val (Ryan McDonald) és Thaddius-szal (Paul Dano) költözzenek hozzájuk, Rose féltékenységében úgy érzi, bátyja cserbenhagyta őt. A helyzet gyorsan feszültté válik, mert Rose a vadóc kislány szerepébe bújik, hogy szétzilálja a családi idillt. Jack, észlelvén, hogy kicsúszott az irányítás a kezéből, úgy dönt, nem hagyja magát húga csapdájában vergődni, ezért cselekvésre szánja el magát.

A többszörös fesztiválgyőztes Rebecca Miller (Menekülés az életbe) harmadik rendezése egy erőteljes és költői dráma egy férfiról, aki elvágta magát a külvilágtól, hogy életben tartsa meggyőződését, nem számolván azzal, hogy nővé cseperedő húgának valami egészen másra van szüksége.

A mindössze másfél millió dollárból forgatott alkotás Daniel Day-Lewis első szerepe a New York bandái óta. A népszerű brit színész igencsak ritkán látható filmen - mióta Oscar-díjat kapott A bal lábam c. filmben nyújtott alakításáért (1990), ez mindössze a hetedik filmje. Hogy elvállalta a feladatot, abban bizonyosan nagy része volt annak, hogy a rendezőnő a felesége.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Rebecca Miller

Forgatókönyv:
Rebecca Miller

Operatőr:
Ellen Kuras

Vágó:
Sabine Hoffmann

Zene:
Michael Rohatyn

Szereplők:
Daniel Day-Lewis, Camilla Belle, Catherine Keener, Paul Dano, Jena Malone, Beau Bridges, Jason Lee

Műfaj:
dráma

Játékidő:
112 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Elevation Filmworks, IFC Productions, Initial Entertainment Group (IEG)

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek