Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ízig-vérig Annie Mary

Very Annie Mary

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. március 29.
Magyarországi premier: 2002. július 25.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 9.

Annie Mary (Rachel Griffiths) tizenévesen megnyerte a legtekintélyesebb walesi énekversenyt, de mivel anyja betegeskedett, a lány nem vehette igénybe az elnyert ösztöndíjat, amellyel Milánóba mehetett volna tanulni. Ami azt illeti, sosem hagyta el Ogwot.

Most, tizenöt évvel később boldogtalanul éldegél otthonában megözvegyült apjával (Jonathan Pryce). Már senki sem emlékszik Annie gyönyörű hangjára, a helybeli asszonyok inkább aranytorkú apja, a falubeli nők által nBár apja még mindig gyermeknek tekinti, Annie Mary lázadása csak apróságokban nyilvánul meg: elbújik és titokban dohányzik, és alkalmanként lovagol.

Merészebb pillanataiban pedig Colinról (Rhys Miles Thomas) álmodozik, az egyetlen jóképű férfiról a völgyben, aki 60 év alatti. Azt is elképzeli, fizet neki azért - persze részletekben -, hogy ágyba bújjon vele. Persze ez csak fantázia, de Annie megosztja képzelgéseit a 16 éves Bethan Bevannal (Joanna Page), aki ágyhoz kötött beteg.

Mikor apját szélütés éri, Annie Mary elképzeli azt a csodálatos pillanatot, amikor végre elkezdődhet a saját élete. El fogja adni a pékséget, és letétbe helyezi álmainak háza előlegét. A gyönyörű perc azonban elmúlik, mert apja életben marad, s tolószékben hazatér, s még civakodóbb és követelőzőbb lesz, mint addig volt…

Rendezte:
Sara Sugarman

Forgatókönyv:
Sara Sugarman

Operatőr:
Barry Ackroyd

Szereplők:
Rachel Griffiths, Jonathan Pryce, Ioan Gruffudd, Matthew Rhys, Joanna Page, Rhys Miles Thomas

Műfaj:
zenés, vígjáték

Játékidő:
104 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Franciaország

Gyártó:
Le Studio Canal+

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek