Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Invázió

The Invasion

60% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. augusztus 17.
Magyarországi premier: 2007. november 15.
Magyarországi DVD premier: 2008. április 8.

Carol Bennell (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek, amelyeket először nem is kapcsol össze egy űrsikló balesetével. Egyik betege azt állítja, hogy férje egy idegenné változott át; váratlanul lecsökken az utcai erőszak; és fia, Oliver Halloween-cukorkájában furcsa anyag érkezik Carol otthonába - valami, ami olyan, mintha élne…

Carol elmondja barátjának és kollégájának, Ben Driscollnak (Daniel Craig), hogy úgy érzi, nagy baj van, és különösen aggasztó, hogy hatóságok nem vesznek tudomást az ügyről: azt hajtogatják, hogy csupán egy újfajta influenza-járvány tört ki.

Carol lassan rájön, hogy azok az emberek, akiknek a védőoltásokat kellene beadniuk, valójában a kórokozót terjesztik. Az ismeretlen eredetű spóra alvás közben támadja meg az ember DNS-ét, és a fertőzött személyt olyasvalakivé változtatja át, aki belülről nem emlékeztet többé egykori önmagára. Kihal belőle minden érzés, és már csak egy cél vezérli: továbbadni a fertőzést.

Carol, miközben minden erejét megfeszítve próbál ébren maradni, kétségbeesett utazásra indul a megváltozott világban, hogy megtalálja fiát. Bármennyire fél is, nyugodtnak kel maradnia, nehogy leleplezzék… nem mutathat érzéseket… és ami a legfontosabb, nem alhat el.

Rendezte:
Oliver Hirschbiegel

Forgatókönyv:
Jack Finney regénye alapján: Dave Kajganich

Operatőr:
Rainer Klausmann

Vágó:
Hans Funck és Joel Negron

Zene:
John Ottman

Szereplők:
Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jeffrey Wright, Jackson Bond

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. november 19.

"Az Invázió sokkal több lehetett volna, mint egysíkú üldözéses mozi. Számtalan réteget lehetett volna még kibontani, de sajnos a film véglegesen megrekedt a popcorn-mozik szintjén."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek