Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Inland Empire

Inland Empire

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. szeptember 6. (Velencei Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2006. december 15.
Magyarországi premier: 2007. november 15.
Magyarországi DVD premier: 2008. február 14.

Egy kihunyóban lévő hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace (Laura Dern) végre megkap egy áhított filmszerepet, amitől karrierje felívelését reméli. De már a forgatás első napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el.

Kiderül, hogy a forgatókönyv egy régi lengyel film újrafeldolgozása. Az eredeti filmet sosem mutatták be, elátkozott produkcióként emlékszik rá mindenki, melynek során a két főszereplő színészt megölték. Nikki úgy érzi, hogy saját élete egyre jobban hasonlít filmbeli szerepére, és távol eső világok egymásba csúsznak…

Az Inland Empire, csakúgy, mint David Lynch legutóbbi filmjei, egy kirakós játékra emlékeztet, és a néző még napokig próbálja összeilleszteni a darabokat.

A történetet azok a kérdések alakítják, melyek a rendezőt a Lost Highway óta foglalkoztatják: a személyiség törékenysége; a módszer, ahogy féltékeny férfiak birtoklási vágyuktól hajszolva tönkreteszik a szeretett nőt; és az az útkeresés, ahogy a média manipulálta világunkban próbáljuk elválasztani az igazat a kitalálttól.

A film egyszerre Hollywoodról szóló szatíra, egy gyilkossági rejtély története és egy kísérleti film digitális videotechnikával.

Rendezte:
David Lynch

Forgatókönyv:
David Lynch

Operatőr:
David Lynch

Vágó:
David Lynch

Szereplők:
Laura Dern, Justin Theroux, Jeremy Irons, Harry Dean Stanton, Julia Ormond, Diane Ladd, Ian Abercrombie, William H. Macy, Laura Harring

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
173 perc

Ország:
USA / Lengyelország / Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek