Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Indiana Jones Extra DVD

Indiana Jones Bonus Material DVD

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. október 21.
Magyarországi premier: 2003. november 5.

Az Indiana Jones trilógia DVD kiadásának 4. lemeze kizárólag extrákat tartalmaz.

A lemez első dokumentumfilmje egy kétórás werkfilm, amely a trilógia készítéséről szól. A történetek történelmi, legendáriumi gyökereitől kezdve a harmadik film forgatásának utolsó napjáig szinte mindent felölel ez az átfogó és tartalmas film, amelyben George Lucas archívumából előásott korábban soha nem látott felvételek illusztrálnak vadonatúj interjúkat az alkotókkal és szereplőkkel.
Négy további tematikus, egyenként kb. 10 perces werkfilm egészíti ki ezt a fantasztikus, szinte minden részletre kiterjedő dokumentumfilmet.

Az első kisfilm az Indiana Jones kaszkadőrmutatványai címet viseli, és valóban arról is szó, amit a cím sugall: bemutatja, hogyan készült néhány merész kaszkadőrjelenet a három filmben, és meghallgathatunk egy interjút az egyik legismertebb kaszkadőrrel, Vic Armstronggal.

Az Indiana Jones hangja című kisfilmben természetesen a trilógiában használt hangeffektusok technikájáról tudunk meg néhány érdekességet.

Az Indiana Jones zenéje a filmek zenéjéről szól, pontosabban a filmzenék szerzője, John Williams beszél a munkájáról.

A The Light and Magic of Indiana Jones című dokumentumfilm a címétől eltérően nem fényezni szeretné Indiana Jones-t, hanem Lucas saját trükkcégének nevére utalva (Industrial Light and Magic) a sorozatban alkalmazott speciális effektusokkal foglalkozik érintőlegesen.

Az extra lemezen ezen kívül találunk egy szekérnyi korabeli előzetest és egy weblinket, ami állítólag jól jön, ha mi akarunk elsőként értesülni az egyébként magyar származású Frank Darabont által jelenleg íródó negyedik Indiana film részleteiről.

Rendezte:
több rendező

Szereplők:
Harrison Ford, Sean Connery, Karen Allen, Denholm Elliott, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Wolf Kahler, Kate Capshaw, Quan Ke Huy, Amrish Puri, Roshan Seth, Dan Aykroyd, Denholm Elliott, River Phoenix, Alison Doody

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
187 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lucasfilm Ltd., Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek