Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

In My Country

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. február 7. - Berlini Nemzetközi Filmfesztivá
Amerikai premier: 2005. március 11.

Langston Whitfield (Samuel L. Jackson) a Washington Post újságírója. 1994-ben szerkesztője Dél-Afrikába küldi, hogy első kézből tudósítson az Igazság és Kibékítés Bizottságának bírósági tárgyalásáról, ahová az Apartheid alatti gyilkosságok és erőszakos tettek mindkét oldali elkövetőit idézik be, hogy szembesítsék őket az áldozataikkal. Az új rendszer humánus volta miatt a kihallgatott személyek a kendőzetlen igazságért és az őszinte bűnbánat fejében amnesztiában részesülnek. De vajon az Apartheid alatt szerzett mély sebek képesek begyógyulni egy kibékítő tárgyalássorozat hatására? Whitfield szkeptikus álláspontja ezt teljességgel megkérdőjelezi.

Épp ezért Langston nyomon követi az amnesztiát nyert De Jager ezredest (Brendan Gleeson), a volt SA rendőrség legmegrögzöttebb és legkegyetlenebb vezérét, hogy megpróbálja felfogni az élő szörnyeteg elméjének indítékait, és hogy arra kényszerítse De Jagert, nézzen szembe a démonaival. Anna Malan (Juliette Binoche) afrikai költő, aki a rádió számára közvetít a tárgyalásokról. Mint fehér bőrű dél-afrikai, Malan teljesen összetörik azon kegyetlenségek és gonoszságok hallatán, melyeket “saját véréből” való honfitársai követtek el.

Az áldozatok szemléletes tanúvallomásai rettentő mélyen érintik Anna-t és Langston-t, ezért rengeteg kérdést kell megválaszolniuk saját identitásukra vonatkozóan. Valójában hová tartoznak? Mennyiben felelősek azokért a dolgokért, melyeket saját országuk követett el az igazság nevében? Bár nem ugyanazon a módon, mégis mindketten érzik az elidegenedést saját családjuktól, egymással megosztott élményeik pedig olyan közel sodorják őket egymáshoz, amennyire az csak lehetséges.

John Boorman (A panamai szabó) filmje olyan történetet mesél el, amely egyszerre ábrázolja az emberi kegyetlenség mérhetetlen mélységeit és a megbocsátás és szeretet megváltó erejét.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
John Boorman

Forgatókönyv:
Antjie Krog könyvéből Ann Peacock

Operatőr:
Seamus Deasy

Vágó:
Ron Davis

Szereplők:
Samuel L. Jackson, Juliette Binoche, Brendan Gleeson, Menzi Ngubane, Sam Ngakane, Lionel Newton, Langley Kirkwood

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Írország, Dél-Afrika

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek