Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Imposztor

Impostor

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. január 4.
Magyarországi premier: 2002. március 14.

2079-ben járunk. A Föld már több mint egy évtizede háborúban áll egy földönkívüli erővel. Spencer Olham (Gary Sinise) ünnepelt tudós a kormányzat szolgálatában, és legutóbbi munkája a bolygó megmentésének ígéretével kecsegtet. Ám élete egyik pillanatról a másikra rémálommá válik. Megvádolják, hogy földönkívüli kém, és egy csapásra országos embervadászat célpontja lesz.

Olhamnek kettős problémával kell szembenéznie: igazolni tudja-e személyazonosságát a titkosrendőrségnek, hogy időben segíthessen az emberiségen; valamint képes-e bizonyítani személyazonosságát saját magának? Az Imposztorban, ebben a jövőbeli pszichothrillerben egy ember szörnyű rémálommal kerül szembe: szöknie kell a törvény elől, sőt a barátai és a családja elől is, akik mind meg vannak győződve arról, hogy veszélyt jelent az emberiségre.

Philip K. Dick regényéből Gary Fleder (A gyűjtő, Ne szólj száj, Az ítélet eladó) forgatott izgalmas sci-fit 40 millió dollárból. Moziját azonban - 6 millió dolláros amerikai összbevételével - alighanem az óriás bukták feljegyzéseihez sorolhatjuk. A kérdés pedig megválaszolatlan marad: ezt a minőségének vagy pedig a téma rossz időzítésének köszönheti?

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Gary Fleder

Forgatókönyv:
Caroline Case, Ehren Kruger és David Twohy

Operatőr:
Robert Elswit

Vágó:
Bob Ducsay, Armen Minasian

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Gary Sinise, Madeleine Stowe, Vincent D'Onofrio, Tony Shalhoub, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Elizabeth Pena, Gary Dourdan, Lindsay Crouse

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax, Dimension Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek