Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Igazából szerelem

Love Actually

100% / 1 szerkesztő
93% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. november 14.
Magyarországi premier: 2003. december 4.
Magyarországi DVD premier: 2004. április 6.

Az új miniszterelnök (Hugh Grant) alig lép be a Downing Street 10-be, máris megakad a szeme a stáb egyik csinos tagján (Martine McCutcheon). Az író (Colin Firth) egy szerelemi csalódás után Dél-Franciaországban keres menedéket, hogy ott újabb szerelemre találjon.

Egy régóta férjes asszony (Emma Thompson) úgy sejti, férje (Alan Rickman) kifelé kacsintgat megszokott, kényelmes kapcsolatukból. Az újdonsült, ifjú feleség (Keira Knightley) éppen férje legjobb barátjával nem tudja tartani a három lépés távolságot.

Az özvegy mostohaapa (Liam Neeson) megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit alig ismer, és akinek valami titkos problémája van. A reménytelenül szerelmes menedzser (Laura Linney) hosszú ideje vágyakozva lesi egyik kollégáját… és így tovább.

A szerelem, a nagy “bajkeverő” mindannyiuk életébe beleszól. Életek keresztezik egymást, szerelmek ütköznek és jutnak el a forrpontig Karácsony estéjén - romantikus, csodálatos, vagy keserédes következményekkel mindazon szerencsések (vagy szerencsétlenek) számára, akik a szerelem bűvkörébe kerültek.

Rendezte:
Richard Curtis

Forgatókönyv:
Richard Curtis

Operatőr:
Michael Coulter

Vágó:
Nick Moore

Zene:
Craig Armstrong

Szereplők:
Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Billy Nighy, Laura Linney, Rowan Atkinson, Billy Bob Thorton, Keira Knightley

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
129 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA

Gyártó:
Universal Pictures, DNA Films, Working Title Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. március 17.

"Elragadó lélekgyógyító kúra, amely minden emocionális bajra gyógyír, mellékhatások nélkül. Cseppjeit nagykanállal kívánjuk, mert nem kell félnünk a keserű utóíztől. Szeretni - márpedig - kötelező!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek