Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idővonal

Timeline

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. november 26.
Magyarországi DVD premier: 2004. augusztus 24.

A franciaországi Dordogne völgyében archeológusok fáradoznak egy XIV. századi vár romjainak feltárásán. A csapatot Edward Johnston professzor (Billy Connolly) vezeti, mellette dolgozik fia, Chris (Paul Walker), az asszisztense, Andre Marek professzor (Gerard Butler), valamint a tanítványai: Kate (Frances O’Connor), Stern (Ethan Embry) és Francois (Rossif Sutherland).

Johnston számára ez a munka élete nagy álmának megvalósulása, s nem csak a La Roque-i kastélyt, hanem a környező Castlegard falu épületeit és a monostort is fel akarja tárni. A nyugalmas ásatás azonban váratlan fordulatot vesz, és hirtelen minden összezavarodik. A munkálatokat finanszírozó International Technology Corporation (ITC) és vezetője, Robert Doniger (David Thewlis) felkelti a professzor gyanúját, ezért a cég új-mexikói székhelyére utazik, hogy választ kapjon kérdéseire. Míg ő úton van, diákjai felfedeznek egy több mint 600 éve lezárt kamrát.

Marek és Kate lemásznak, és mielőtt a kamra beomlana, két igen nyugtalanító felfedezést tesznek: az egyik egy bifokális lencse, melyet a kamra lezárása előtt még fel sem találtak, de ami még különösebb, segélykérő üzenetre bukkannak 1352-ből… Johnston professzor kézírásával!

A rejtélyes eset megoldására a diákok szintén az ITC-központba utaznak, ahol döbbenten értesülnek Doniger új találmányáról, mely szerinte forradalmasítani fogja a szállítást. A készülék ugyanis továbbítani képes a háromdimenziós objektumokat a téren keresztül.

Doniger azonban gondatlanul járt el, megnyitott egy féregjáratot egyenesen a XIV. századba, Johnston professzor pedig, aki személyesen akarta megtapasztalni a felfedezést, a múltban rekedt, és éppen a százéves háború zűrzavaros világának foglya. Vajon a tanítványai túlélhetik-e a történelem egyik legkegyetlenebb háborúját, és vissza tudnak-e térni a professzorral együtt a XXI. századba?

Rendezte:
Richard Donner

Forgatókönyv:
George Nolfi

Operatőr:
Caleb Deschanel

Vágó:
Richard Marks

Zene:
Brian Tyler

Szereplők:
Paul Walker, Gerard Butler, Frances O'Connor, Ethan Embry, Neal McDonough, Michael Sheen, Billy Connolly, Anna Friel, David Thewlis

Műfaj:
kaland, akció

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek