Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Időstoppolók

Clockstoppers

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. március 29.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 30.

A fiatal Zak Gibbs (Jesse Bradford) reménytelenül kergeti álmát, hogy egyszer autója legyen, ez azonban ellentmond apja, George Gibbs (Robin Thomas) elképzeléseinek, aki még mindig nem tudja mit vár fia az élettől. George, a helyi fősikola elismert kutatója és professzoraként túl sok időt szentel munkájának, sőt gyakran haza is viszi azt. Ennek hatására Zak úgy gondolja apja kevesbé figyel rá és még megérteni sem próbálja.

Egy nap Zak az alagsorban egy ócskaság után kezd kutatni, amit eladhatna, ám ahelyett egy csúcsszuper kvarcórára bukkan. Zak nincs tisztában vele, hogy ez nem egy hagyományos karóra. Mikor megnyom rajta egy gombot, a világ szó szerint megfagy körülötte. A szerkezet segítségével egy másik hipertérbe kerül, mondhatni megállítja az időt. Azok az emberek, akik a hipertéren kívül tartozkodnak Zakből semmit sem látnak, mert részecskéi annyira lassúak, hogy azokat normál időben nem lehet észlelni. Miután elsajátítja az eszköz használatát, megmutatja “varázslatát” az iskola szépséges cserediákjának, Francescanak (Paula Garcés).

A két fiatal ettől kezdve elvegyül az óra által nyújtotta lehetőségekben, de kétségbeesve veszik észre, hogy a hipertérben való lét nem csak egyedül nekik adatott meg. Henry Gates, a Quantuni Technologies feje (Michael Biehn) felfogadta Dr. Earl Doplert (French Stewart), hogy világuralmi törekvéseihez kifejlessze a technológiát. Azonban Dopler eszköze nem sikerült valami tökéletesen, ugyanis az ő készüléke által megnyitott hipertérben az emberek órák alatt éveket öregedhetnek.

A kétségbeesett Gates hatására Dopler elküldi Zak apjának az órát, remélve, hogy neki sikerül felgyorsítania a hipertér közben létrejövő kémiai folyamatokat. A hitszegő Gatesnek azonban még ez sem elég: elraboltatja George-ot és erőszakkal kényszeríti terveinek megvalósítására. Zak feladata ezek után világossá válik: Francesca és Doppler segítségével nemcsak apját, hanem a világot is meg kell mentenie.

Rendezte:
Jonathan Frakes

Forgatókönyv:
David Weiss, J. David Stern és Rob Hedden

Operatőr:
Tim Suhrstedt

Vágó:
Peter E. Berger, Jeff Canavan

Zene:
Jamshied Sharifi

Szereplők:
Jesse Bradford, French Stewart, Paula Garcés, Michael Biehn, Robin Thomas, Jason George, Jason Winston George, Linda Kim, Julia Sweeney, Lindze Letherman, Jeff Ricketts

Műfaj:
kaland, sci-fi, ifjúsági

Játékidő:
94 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount / Nickelodeon Movies

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek