Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idő

Shi gan / Time

70% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. május 26. (Cannes Film Market)
Amerikai premier: 2007. július 13.
Magyarországi premier: 2007. március 15.
Magyarországi DVD premier: 2007. szeptember 25.

Seh-hee és Ji-woo két éve élnek együtt, és Seh-hee úgy érzi, hogy kapcsolatuk kezdeti szenvedélye lassan elmúlik. A lány hol tudatosan, hol ösztönösen provokálja barátját, hogy kikényszerítse belőle azt a mondatot, hogy az nem szereti, és más nőkre gondol.

Seh-hee őrjöngő féltékenysége és fojtogató ragaszkodása megriasztja Ji-woo-t. A feszültség egyre nő közöttük, végül a lány drámai döntést hoz: egy plasztikai sebésszel új arcot csináltat magának.
Seh-hee egy szó nélkül hagyja el a fiút, aki szenved a lány hiányától. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a pincérlánnyal, See-hee-vel…

Az ázsiai filmgyártás egyik legelismertebb rendezője a koreai Kim Ki-duk (Lopakodó lelkek, Tavasz, nyár, ősz, tél… és megint tavasz). Filmjében a szerelem, az emberi kapcsolatok mélységét kutatja, a harcot az elmúlással. A történet kivetül a mai Dél-Koreára is, ahol az ijesztő adatok azt mutatják, hogy a húszas éveikben járó nők fele átesett már valamilyen plasztikai műtéten.

Rendezte:
Kim Ki-duk

Forgatókönyv:
Kim Ki-duk

Operatőr:
Sung Jong-moo

Vágó:
Kim Ki-duk

Zene:
Hyung-woo Noh

Szereplők:
Seong Hyeon-ah, Ha Jeong-woo, Park Ji-yeon

Műfaj:
dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
Dél-Korea / Japán

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. április 13.

"Kim Ki-duk ezúttal az emberi kapcsolatok legintimebbikét, a szerelmi viszonyt boncolgatja. És hogy a boncolgatás kifejezés egyáltalán nem túlzó, arra a film témája a bizonyíték."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek