Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idiokrácia - Hülyék Paradicsoma

Idiocracy

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. szeptember 1.
Magyarországi DVD premier: 2007. június 27.

Joe Bauer közlegény (Luke Wilson) tökéletesen alkalmatlan a katonaságra. Nem csak fizikai állóképesség, de szellemi kapacitás terén is erős gyenge - nem csoda, ha a hadseregnél egyedül könyvtárosnak volt jó. Rita (Maya Rudolph) sem az eszével keresi a kenyerét, de neki legalább jó teste van, ami egy prostinál nem hátrány.

A Pentagon egyik tisztje kísérleti alanyokat keres a hadsereg egy új hibernációs programjához. A hadsereg egyik legnagyobb problémája, hogy drágán kiképzett elit-harcosai békeidőben mit sem érnek, ezért azt tervezik, hogy a legjobb katonákat lefagyasztják, és csak akkor olvasztják ki őket, amikor szükség van rájuk.

Természetesen senki nem szeretne elpocsékolni tökéletes katonákat, ha a teszt-fagyasztás nem sikerül, ezért esik a választás elsőként a mihaszna Bauer közlegényre és Ritára, aki némi büntetés elengedéséért fejébe örömmel vállalja, hogy egy évre hidegre tegyék.

Mielőtt azonban letelne az egy év, a szupertitkos programot felügyelő Pentagon-tisztet letartóztatják, mert kiderül róla, hogy prostikat futtat. Joe és Rita balszerencséjére a kísérleti program annyira titkos, hogy ezek után el is feledkeznek róluk, és egy év helyett fél évezred múltán, 2505-ben ébrednek csak fel hosszú álmukból. A világ nagyot változott. Az evolúció működött, kihaltak az intelligens emberek és az a furcsa helyzet állt elő, hogy az új világban - ahol szinte csak hülyék élnek - Joe és Rita a két legokosabb amerikai…

A Beavis és Butt-Head és az Irodai patkányok alkotója, Mike Judge vaskos humorát ezúttal egy új vígjátékban kamatoztatja, de úgy látszik, a hülyéktől itt sem tud szabadulni.

Rendezte:
Mike Judge

Forgatókönyv:
Mike Judge, Etan Cohen

Operatőr:
Tim Suhrstedt

Vágó:
David Rennie

Zene:
Theodore Shapiro

Szereplők:
Luke Wilson, Dax Shepard, Maya Rudolph, David Herman, Justin Long, Terry Crews, Stephen Root

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
81 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek