Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idegölő

20% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. november 23.

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem is csoda, válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? Mondjuk például egy süketnéma anyjuk (Molnár Piroska), akinek a legegyszerűbb azt hazudni, hogy egyszem fia muzsikusnak állt. Ez megmagyarázza, miért van nála mindig gitártok, és a nem létező koncertekre sem kell a mamát elvinni.

És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé? Pontosan ez történik Keszeggel (Gesztesi Károly) is, a közép-európai régió legprofibb bérgyilkosával: hideg, érzelemmentes, kíméletlen és rettenetesen fáj a foga. Mindez egy rutinmunka kellős közepén Rodoszon, ahol kénytelen felkeresni a térség legvacakabb fogorvosát, Jorgost (Yiannis Zouganelis), aminek beláthatatlan következményei lesznek…

Bizonyos okoknál fogva a legtöbb emberben felmerült már a gondolat, hogy megöli a fogorvosát. Nincs ezzel másként Keszeg sem, annál is inkább, mert a gyökérkezelés alatt rádöbben, hogy Jorgos nem más, mint a célszemély, akit el kell takarítania az útból. Ez kezdetben nem tűnik olyan bonyolultnak, hiszen a szerelmi csalódástól sújtott Jorgostól amúgy sem áll távol a halál gondolata, úgyhogy csak egy kis bíztatásra volna szüksége, hogy a sete-suta öngyilkossági kísérletei ne végződjenek mindig kudarccal. 

De a sors közbeszól egy csinos rendőrnő, egy elégedetlen feleség, egy pénzéhes színházrendező, egy kíváncsi hotelportás, és egy aggódó mama személyében, és rendesen összegubancolja a szálakat. Ha tudni akarják, megfér-e egymás mellett a hidegvér és a romantika, lehet-e jóbarát üldöző és üldözött, és egyáltalán miért akar bárki tényleg megöletni egy fogorvost?

Rendezte:
Fonyó Gergely

Forgatókönyv:
Fonyó Gergely

Operatőr:
Márton Balázs

Zene:
Rakonczai Viktor

Szereplők:
Gesztesi Károly, Yiannis Zouganelis, Natalia Dragoumi, Molnár Piroska

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország, Görögország

Gyártó:
Megafilm

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. november 28.

"A film alapvetően egy szuvas foghoz hasonlít, amiben minél mélyebbre fúrunk, annál több ártalmas szennyeződés kerül felszínre. (...) A legelképesztőbb, és egyben legkínosabb húzás mégsem a forgatókönyvben keresendő: Rakonczai Viktornak minimum az utóbbi idők (de lehet, hogy minden idők) legpocsékabb magyar filmbetétdalát sikerült összehoznia. Egy olyan nótát, ami vastagon alulmúlja a Kabay-Gyöngyössy förmedvények vérciki "slágereit" – valljuk be, ez azért nem kis teljesítmény. Gesztesinek pedig főszerep járt volna már régóta; fájdalom, hogy pont ebben a fércműben kapta meg. Ennek ellenére parádésan oldja meg a feladatát; poénjai - amik nem a forgatókönyvön, hanem csakis rajta múlnak - ütnek rendesen. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek