Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idegen név

The Namesake

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. szeptember 2. (Telluride Film Festival)
Amerikai premier: 2007. március 9.
Magyarországi DVD premier: 2007. október 24.

Egy fiatal indiai pár – akik ősi szokás szerint a szülők akaratának megfelelően keltek egybe – a 70-es évek végén az Egyesült Államokba, New Yorkba költözik. Ashima és Ashoke gyakorlatilag olyan, mint két idegen, akik most egy új, szintén idegen környezetben próbálják megismerni egymást.

Távol valódi hazájuktól születik meg két gyermekük, egy fiú és egy kislány. Édesanyja kedvenc orosz írója után a kisfiú a Gogol nevet kapja, de ez a név kezdetben inkább hátráltatja, mint segíti a fiú beilleszkedését.

A tinédzser Gogolnak (Kal Penn) meg kell tanulnia egyensúlyozni a szigorú tradíciókon alapuló indiai származása és az ettől gyökeresen eltérő amerikai élet között. Először lázad: megtagadja a nevét, egy gazdag amerikai lánynak udvarol és építészetet tanul a Yale-en, hogy senki ne az indiai fiút lássa benne.

Szülei közben egyre inkább ragaszkodnak hátrahagyott hazájuk hagyományaihoz, és visszavágynak az óhazába. A szülők és Gogol életútja azonban váratlanul ismét keresztezi egymást, és a fiú lassan megtalálja a szülei világa és az általa választott új világ közötti kapcsolatot…

Jhumpa Lahiri nálunk is nagy sikert aratott bestsellerét az ünnepelt indiai származású rendezőnő, Mira Nair (A hiúság vására, Esküvő monszun idején) vitte vászonra!

Rendezte:
Mira Nair

Forgatókönyv:
Jhumpa Lahiri regénye alapján: Sooni Taraporevala

Operatőr:
Frederick Elmes

Vágó:
Allyson C. Johnson

Zene:
Nitin Sawhney

Szereplők:
Kal Penn, Irfan Khan, Zuleikha Robinson, Jacinda Barrett, Gretchen Egolf, Brooke Smith, Linus Roache

Műfaj:
dráma

Játékidő:
122 perc

Ország:
USA / India

Gyártó:
Fox Searchlight Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek