Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Idegen arcok

Attack the Block

60% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2011. július 29.
Magyarországi DVD premier: 2011. november 9.

A nővér-gyakornok Sam (Jodie Whittaker) egy este éppen hazafelé tart nem éppen barátságos környéken lévő dél-londoni panelházi lakásába, amikor egy csapat csuklyás fiatal támad rá, hogy kirabolják. Azonban szerencsére egy furcsaság siet Sam segítségére: a bandát egy égből aláhulló fényes meteorit zavarja meg, amely egy közelben parkoló autóra zuhan. Sam még éppen idejében menekül el a helyszínről, mielőtt a fiatalokat a roncsok közül előugorva egy apró idegen űrlény támadja meg. A banda szembeszáll a lénnyel, sikerül megölniük, majd magukkal viszik a hátborzongató tetemet a közeli panelház tetejére, hogy világossá tegyék: így jár mindenki, aki erőszakkal tör be az ő területükre.

Mialatt Sam és a rendőrség a banda nyomába ered, újabb meteoritzápor hull a városra. A fiatalok, teljes meggyőződésükben, hogy ismét gyenge megszállók érkeztek, állig felfegyverkeznek, biciklikre és motorokra pattannak, majd nekiindulnak, hogy megvédjék a területüket. Ám az új jövevények már nagyobbak, mint az első idegen volt. Sokkal nagyobbak. De nem csak méretükben mások: jobban képzettebbek, kegyetlenek és vérszomjasak, akik elesett társuk bosszújára törnek, és semmi sem állhat az útjukba. A környék csakhamar háborús területté válik, és a banda, amely nem sokkal ezelőtt Sam-re támadt, hamarosan ráébred, hogy egyetlen esélyüket pont a lány jelentheti…

A Haláli hullák hajnala és a Scott Pilgrim a világ ellen producerei ezúttal is egy végletekig izgalmas, vicces, ijesztő és kalandos mozival örvendeztetik meg az iróniával operáló zsánerek rajongóit.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Joe Cornish

Forgatókönyv:
Joe Cornish

Operatőr:
Thomas Townend

Vágó:
Jonathan Amos

Zene:
Steven Price

Szereplők:
Nick Frost, Jodie Whittaker, Luke Treadaway, John Boyega, Joey Ansah, Chris Wilson, Alex Esmail, Flaminia Cinque

Műfaj:
sci-fi, vígjáték

Játékidő:
88 perc

Ország:
Anglia

Gyártó:
UK Film Council, Film4, Big Talk Productions

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek